Maksić: Čaruga me je pozvao da idemo na promociju knjige u Podgorici

Suđenje se nastavlja 31. maja
0 komentar(a)
Državni udar suđenje, Foto: Printscreen (YouTube)
Državni udar suđenje, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 25.05.2018. 07:51h

9:35 Suđenje je prekinuto. Nastavak je 31. maja.

9:32 I advokat Jovanović tražio je predlog za izuzeće glavnog specijalnog tužioca. On predlaže da Vijeće danas radi, a da se na kraju današnjeg pretersa spisi predmeta dostave VDT-u.

9:30 Optužena Branka Milić dopunjuje predlog i navodi da je glavni specijalni tužilac prekršio kodeks tužilačke etike "jer je pokazao diskriminatrorski odnos prema meni i mome udruženju."

9:24 Advokat Krpović tražio je da vrhovni državni tužilac izuzme glavnog specijalnog tužioca iz postupka zbog iznošenja neistina.

"Na jučerašnjem glavnom pretresu Katnić je uvrijedio moju branjenicu, iznoseći nešto što nije tačno, čime je grubo zloupotrijebio svoju funkciju i ja tražim njegovo izuzeće, zato što je naveo da je Svesrpski četnički pokret organizovan da bi se izvelo ovo što je navedeno u optužnici", reako je advokat Branke Milić.

9:15 "Kada sam rekao da sam nosio nošnju, mislio sam na srpsku nošnju. Tu nošnju nosi KUD Abrašević iz Beograda. Za 53 godine me policija nije zaustavila. Ja da sam imao nošnju. ja bih je donio u Crnu Goru", rekao je Maksić.

On je kazao da ga je Čaruga pozvao da idu na promociju knjige da budu gosti u Podgorici.

"Ostajem pri tome što sam rekao u svojoj odbrani da će posle promocije biti večera i guslari. Čiji ćemo biti domaćini trebalo je da nam kaže Paja. Rečeno nam je da ćemo biti gosti Ravnogorskog pokreta Kolašin", rekao je Maksić

9:08 Srboljub Đorđević je kazao da u vezi prsluka koji je juče prikazan, da nije četnički nego običan prsluk. Rekao je da postoji više vrsta kombinezona.

"Želim da pojasnim da kombinezon koji sam nosio, koji smo vidjeli na slici nije četnički. To je obični, radnički kombinezon. Ja se razumijem u vrste kombinezona, jer sam ja kroja, pa sam ih skrojio na hiljade. A za pojas sam objasnio juče. Pojas je bio obični", rekao je Đorđević.

On je kazao da su kombinezoni prilično jeftini.

"Slikanje kod nas nije zabranjeno. Jer da jeste ja se ne bih slikao. Ja sam se krojanjem bavio prije 10 godina", rekao je Đorđević.

U 9 sati u podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Ponašanje optuženih Milana Dušića i Branke Milić obilježilo je jučerašnje ročište.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpski državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Bonus video: