"Božanstvene svjetove" za 10 dana vidjelo hiljadu posjetilaca

Pored redovnih posjeta građana iz cijele Crne Gore, u prvoj sedmici realizovane su i školske posjete
64 pregleda 0 komentar(a)
Salvador Dali, Foto: Luka Bošković
Salvador Dali, Foto: Luka Bošković
Ažurirano: 30.04.2012. 17:55h

Izložbu grafičkih radova Salvadora Dalija, koja je postavljena u JU Muzeji i Galerije Podgorice od otvaranja, 21. aprila do nedjelje 29. aprila, vidjelo je skoro 1000 ljudi, saopšteno je iz menadžmenta JU Muzeji i Galerije Podgorice.

“Drago nam je da je crnogorska javnost prepoznala značaj ovog kulturnog događaja i da je već prve sedmice vladalo vanserijsko interesovanje za Dalijeve radove. Posjetioci Galerije izložbe izlaze sa oduševljenjem, a neki su se vraćali po nekoliko puta kako bi memorisali svaku Božanstvenu grafiku’’, saopštili su organizatori Analytica Consulting.

Pored redovnih posjeta građana iz cijele Crne Gore, u prvoj sedmici realizovane su i školske posjete, dok je veliki broj obrazovnih ustanova već rezervisao termin tokom maja. Najavljena je i grupna posjeta umjetnika iz Sarajeva, koji su oduševljeni idejom da im Dali nikad nije bio bliže. Takođe, prema informacijama menadžmenta JU Muzeji i Galerije Podgorice nekoliko turističkih agencija je posjetu Božanstvenim svjetovima uvrstila u svoje redovne ponude.

U subotu, 28. aprila, otvoren je umjetnički program manifestacije. Veče ’’Dva sna za Andaluzijskog psa’’ moderirala je rediteljka Ana Vukotić, u okviru koje su studenti istorije i teorije moderne i savremene umjetnosti sa Univerziteta Donja Gorica: Milena Pejović, Luka Rakojević i Maša Lečić, pokazali teorijsko i scensko iskustvo stečeno na časovima rediteljke Vukotić. Prijatelji konceptualne manifestacije Božanstveni svjetovi Salvadora Dalija su Atlas fondacija, Erste banka, Hipotekarna banka, NLB Montenegro banka, Plantaže, Aqua Monta, Congress Travel i Vapor.

Zbog predstojećih prvomajskih praznika JU Muzeji i Galerije Podgorice neće raditi do četvrtka, a ulaznice koštaju 2,5 eura i 1,5 eura za studente, đake i penzionere.

Bonus video: