Havarija u trafo-stanici: JAT-ov avion se vratio u Beograd

Ekipe Crnogorskog elektroprenosa su na terenu i otklanjaju kvarove, kazala je Vijestima portparolka CGES Nada Pavićević
93 pregleda 0 komentar(a)
Trafostanica Tološi, Foto: Zoran Đurić
Trafostanica Tološi, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.04.2012. 07:16h

Centralni i južni dio Crne Gore ostao je u nedjelju oko 21 čas bez struje zbog havarije koja se desila u trafo-stanici Podgorica 2 u Tološima.

"Ekipa stručne službe održavanja Elektroprenosa, kao i podgorički vatrogasci uspjeli su da ugase požar koji je zahvatio dio dalekovodnog polja, zbog kojeg je centralni i južni dio Crne Gore ostao bez napajanja električnom energijom", kazala je “Vijestima” portparolka CGES Nada Pavićević.

Prema njenim riječima, Nikšić i Tivat su brzo ponovo dobili napajanje električnom energijom, dok struju postepeno dobijaju i ostali gradovi. Do 23 časa veliki dio Podgorice ponovo je imao struju.

Na trafo-stanici Podgorica 2 prije nekoliko dana je došlo do eksplozije strujnog transformatora, što je prouzrokovalo požar i prekid u napajanju električnom energijom većeg dijela crnogorskog primorja i Podgorice.

Bez napajanja strujom tog danas su bile sve primorske opštine, osim Tivta i Herceg Novog.

JAT-ov avion, koji je sinoć u vrijeme nestanka struje trebalo da sleti na podgorički aerodrom, vratio se u Beograd, jer su na Golubovcima, kako je putnicima objašnjeno, svjetla radila na agregat, a u tom slučaju avion ne može da sleti.

Putnici sa ovog leta za Podgoricu sinoć su prenoćili u Beogradu.

Bonus video: