Ovo su znaci da vas on vara

U tim trenucima možda je najbolje da ode prijatelju, da na neko vrijeme iseli iz stana. Kako bi sredile stvari u glavi i dobro razmislile o svemu. Postoje dvije mogućnosti: ostati ili otići.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2012. 10:21h

Puno brakova i veza završava se zbog varanja jednog od partnera. To može trajati nekoliko godina, a da to ne primjećujete ili ne želite da primijetite. Ukoliko sumnjate da vas partner vara obratite pažnju na njegovo ponašanje, piše IntimateMedicine. Stručnjaci ističu, da osoba koja vara često mijenja svoje ponašanje, zato, obratite pažnju na to. Ali, pri tome nemojte biti paranoični i ne donosite zaključke prebrzo.

Ponaša se drugačije nego ranije?

Promjene u ponašanju osobe koja vara događaju se na jednom ili više područja života, obratite pažnju na:

Promjene emotivnog ponašanja: vaš partner ljuti se bez razloga? Od nedavno vam kupuje skupe poklone, što prije nije radio? Govori vam da vas voli iako to nije rekao posljednjih deset godina? Od nedavno je emotivno hladan?

Promjene u seksualnosti: seks je bez nekog posebnog razloga postao vruć i strastven? Više ne vodite ljubav, a nekada ste vodili ljubav svaki dan poput adolescenata? Predložio vam je seksualnu igru koja se ne uklapa u dosadašnji seksualni život?

Promjene izgleda: nedavno se počeo baviti svojim izgledom? Upisao je fitnes i ofarbao kosu? Kupio je nekoliko novih odjevnih predmeta iako to nije uradio godinama?

Promjene u načinu života: prije nije mogao da dočeka da završi posao i dođe kući, sada ostaje do kasno na poslu? Ne može da opravda svoje fantomske izlete? Postao je altruističan i stalno “pomaže” prijateljima?

Prevario vas je - šta sada?

Došlo je do dana kada ste otkrili, priznao vam je, pročitale ste sms, koji nije bio namijenjen vašim očima, kada ste došle do tog saznanja prvo pitanje je šta sada? Prvo će vas obuzeti osjećaji bijesa, ljutnje, tuge, pitaćete se kako vam je to mogao uraditi?

U tim trenucima možda je najbolje da ode prijatelju, da na neko vrijeme iseli iz stana. Kako bi sredile stvari u glavi i dobro razmislile o svemu. Postoje dvije mogućnosti: ostati ili otići. Ukoliko ste izabrale ostati tada je pred vama dug put. Biće teško preći preko izdaje i u sebi riješiti negativna osjećanja koja je izazvao u vama. Savjetujemo vam odlazak terapeutu koji bi vam mogao pomoći prevladati takve osjećaje i ponuditi vam rješenje koje može upaliti.

Vama je pogažen ponos, oskećate se izdano, ne možete mu vjerovati. Morate uzeti u obzir da ni vašem partneru nije lako, pogotovo ako je to bio izolovani incident i samo jednom mu se dogodilo. Ukoliko je to učinio puno puta, vrijeme je da ga ostavite. Ukoliko ga jako volite i mislite da mu opet možete vjerovati, a on je iskren u svojim namjerama, pokušajte mu dati još jednu šansu. U svakom slučaju, sve je na vama.

Bonus video: