Luka Bar povela trku

Izabranice Vladimira Milačića savladale su večeras u barskoj „Topolici“ ekipu Budućnosti Zetatrans 3:0 (25:14, 25:18, 25:21).
0 komentar(a)
Ilona Marljukić, Foto: Anto Baković
Ilona Marljukić, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 25.04.2012. 17:47h

Odbojkašice Luke Bar rutinski, lako i sigurno uspjele su da zabilježe početni trijumf u finalnoj seriji plej-ofa. Izabranice Vladimira Milačića i ovaj duel odigrale su na nivou partija iz ligaškog dijela sezone i svojim rivalkama iz Podgorice ni u jednom trenutku, osim u finišu trećeg seta, nijesu dozvolile mogućnost da ih ugroze.

"Zadovoljne smo i rezultatom i načinom na koji smo okončali ovaj prvi duel. Sigurna sam da ćemo i u nastavku ove finalne serije opravdati ulogu favorita i već na gostujućem terenu napraviti veliki korak ka osvajanju šampionskog trona. Vjerujem u kvalitet mojih saigračica i sigurna sam u pozitivan ishod", rekla je kapitenka Luke Bar, Elza Hadžisalihović.

Uz standardno dobar servis “sirena”, i igra u polju je bila na zadovoljavajućem nivou. Podgoričanke su u prvom setu imale prednost nakon prvog tehničkog tajm-auta (8:7), ali je vrlo brzo uslijedila dobra serija Baranki 9:2 koja im je donijela i znatno mirniji finiš tog perioda.

U drugom setu su domaće odbojkašice krenule silovito, na startu povele 7:0, ali dozvolile sebi luksuz da nakon velikog opuštanja igračice Vladimira Rackovića stignu veliki minus i dođu do čak prednosti od tri poena (10:13). Utisak je, da je ponovo u momentima kada se lomio ishod drugog perioda igre, presudilo veće iskustvo najuspješnijeg ženskog odbojkaškog kolektiva u našoj zemlji koje je vrlo brzo donijelo i rutinski finiš i već tada lagodno vođstvo od 2:0 u setovima.

U trećem setu se igralo poen za poen samo do prvog tehničkog tajm-auta (8:7) a onda je očigledno veći kvalitet Baranki ponovo došao do izražaja i otklonio sve dileme oko pobjednika prvog meča.

"Iskreno, smatram da smo mogli mnogo bolje da odigramo ovaj prvi duel, jer nam je protivnik u nekoliko navrata bukvalno pružio mogućnost da se potpuno vratimo u meč. To nam, nažalost, nije pošlo za rukom, a, iako smo u minusu u finalnoj seriji, iskreno vjerujem da pred domaćim navijačima možemo odigrati znatno bolje i izjednačiti rezultat u seriji", istakla je srednja blokerka Budućnosti, Bojana Medojević.

Drugi meč istih rivala igra se u subotu u Podgorici, u sali Medicinske škole.

U finalu se igra do tri pobjede.

Ko god da bude bolji u finalu, Crna Gora će dobiti novog šampiona u ženskoj odbojci, pošto se prošlogodišnji šampion Galeb nije ni plasirao u plej-of.

Luka Bar – Budućnost Zetatrans 3:0 (25:14, 25:18, 25:21)

Bar – Dvorana “Topolica”. Gledalaca: oko 500. Sudije: Dragan Vučković (Budva) i Sonja Simonovska (Bar). Poeni iz napada: Luka Bar 30, Budućnost 19. Poeni iz bloka: Luka Bar 11, Budućnost 6. Poeni iz servisa: Luka Bar 9, Budućnost 5. Greške: Luka Bar 24, Budućnost 25.

Luka Bar: MARLJUKIĆ 8, ROSIĆ 13, PEROVIĆ 13, N. MILIVOJEVIĆ, JOKSIMOVIĆ 6, MILOVIĆ 6, Hadžisalihović, Bakić, E. Milivojević 4, Šušter, Stojanović (libero), Milovanović.

Budućnost Zetatrans: RAIČEVIĆ (libero), Kamčeva, Janković, BAJIĆ 6, Bojović 1, Đukić, Bečić, PERUNIČIĆ 3, Vujošević (libero), ROVČANIN 9, MEDOJEVIĆ 5, VUJADINOVIĆ 6.

Bonus video: