Žunjić blistao u Njujorku

Žunjiću ovo nije prva medalja, ali svakako je najznačajnija, pošto je na "Njujork openu" nastupilo preko 1.500 boraca
65 pregleda 0 komentar(a)
Boris Žunjić, Foto: Privatna arhiva
Boris Žunjić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.04.2012. 16:17h

Najbolji borac prvog crnogorskog kluba u brazilskoj džiu džici "Ekip Fabricio", Boris Žunjić, osvojio je bronzanu medalju na otvorenom prvenstvu Njujorka u subotu 21. aprila.

Žunjiću ovo nije prva medalja, ali svakako najznačajnija, pošto je u različitim kategorijama na "Njujork openu" nastupilo preko 1.500 borca. Za bronzu u kategoriji do 88,3 kilograma, Podgoričanin je imao sreću da bude slobodan u prvom krugu, da bi slavio u naredne dvije borbe.

Ispred Žunjića na podijumu su se plasirali borci iz SAD-a, Ričard Mekarti i Đovani Falkoni. Ovaj brazilski borilački sport proslavio je čuveni Minotaur, Brazilac koji je godinama bio u samom svjetskom vrhu K1 zahvaljujući nevjerovatnom umijeću u borbi na parteru. Minotaur je polugom slavio i protiv Mirka "Kro Kapa" Filipovića. Prvi crnogorski klub u ovom atraktivnom sportu osnovao je 2006. godine u podgoričkom Bloku V, majstor iz Brazila, Rikardo Fabricio. On je u "zemlji kafe" bio klupski drug sa Minotaurom, a Žunjić je, za sada, najuspješniji učenik!

Bonus video: