Strijelac Nikola Šaranović ide u London

"Ovo su druge OI za našeg strijelca, te će poslije Pekinga i u Londonu Šaranović pokušati da da najbolje od sebe i ostvari dobar rezultat za Crnu Goru”, stoji u saopštenju SSCG
131 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2012. 12:43h

Najbolji crnogorski strijelac Nikola Šaranović učestvovaće na Olimpijskim igrama u Londonu, saopšteno je danas iz Streljačkog saveza Crne Gore (SSCG).

Kako se navodi u saopštenju, kancelarija SSCG je “obaviještena od strane Svjetske streljačke federacije da je potvrđeno da će SSCG primiti pozivno pismo Tripartitne komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta koja odlučuje o raspoređivanju poziva za Olimpijske igre”.

“Ovo je izuzetan uspjeh našeg proslavljenog strijelca, ali moramo naglasiti i uspjeh našeg Saveza i ljudi koji rade u njemu, predvođeni predsjednikom, Vice admiralom Draganom Samardžićem i generalnim sekretarom Savom Milašinovićem. Tim Saveza je svojim angažmanom i komunikacijom sa međunarodnim sportskim organizacijama omogućio da se naš potencijal prepozna i dobije satisfakciju ovim pozivom na Olimpijske Igre”, navodi se u saopštenju SSCG.

U streljačkom savezu ističu da je ovaj uspjeh “još veći, ako se zna koliko su skromna sredstva kojima Savez raspolaže i koliko se trudi da to nadomjesti zalaganjem i entuzijazmom zaposlenih”.

“Podsjećamo da su ovo druge Olimpijske igre za našeg strijelca, te će poslije Pekinga i u Londonu Nikola Šaranović pokušati da da najbolje od sebe i ostvari dobar rezultat za Crnu Goru. Do tada predstoji mu nekoliko izuzetno važnih pripremnih takmičenja na Svjetskim kupovima u Londonu, Milanu i Minhenu”, stoji u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore.

Osim Šaranovića, mjesto u Londonu do sada su od crnogorskih sportista izborili još i vaterpolisti, džudista Srđan Mrvaljević i atletičarka Slađana Perunović.

Vajld kard za Igre u Londonu čekao je i Dragan Mrkajić iz Streljačkog kluba Herceg Novi, crnogorski olimpijski kandidat u disciplini glinenih golubova-Trap. On je, nažalost, u srijedu veče teže povrijeđen u saobraćajnoj nesreći na putu Grahovo –Risan, u mjestu Dragalj Polje.

Mrkajić je zadobio teže povrede noge i karlice. Hospitalizovan je u bolnici u Risnu i ne nalazi se u životnoj opasnosti.

Tokom prošle sezone, Mrkajić je čak četiri puta premašio minimalnu olimpijsku normu MQS na najvećim svjetskim takmičenjima (najviše sa rezultatom 118/125 na Svjetskom kupu u Mariboru).

Nesreća se dogodila u periodu kada se pripremao za nastup na posljednjem Svjetskom kupu u Italiji (Lonato, 1 - 5. maj), nakon čega je trebao da čeka odluku Komisije ISSF o dodjeli vajld karda za postignute rezultate i napredak Crne Gore u ovom olimpijskom ciklusu.

Mrkajića će na Svjetskom kupu u Italiji zamjeniti drugi olimpijski kandidat u ovoj disciplini, Dragoslav Racković (115/125).

Bonus video: