Riječ psihologa: Moć promjene je u nama

Ta kolektivna energetska masa postoji zahvaljujući pojedinačnim energijama svakoga od nas, no s druge strane, ona dodatno, povratno djeluje na sve nas koji tu energiju hranimo.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2012. 12:08h

Rađamo se kao visokovibratorna bića, no u svojoj porodici nasljeđujemo i njenu specifičnu psihoenergetsku strukturu, koja je kompilacija energije naših predaka.

U energetskom polju naše porodice zabilježene su, generacijama unatrag sve misli, uvjerenja, strahovi i strepnje, svi događaji i često su u tom polju koncentrisane vrlo toksične vibracije.

One, bez naše slobodne volje ili svjesnosti, usmjeravaju naše misli, upravljaju našim raspoloženjima, te određuju kakve ćemo događaje, situacije ili ljude privlačiti u svoj život.

Usljed energetskih zakonitosti koje smo u porodici naslijedili, stalno nam se u životu ponavlja ista, determinisana realnost i koliko god težili drugačijim realnostima, te što god činili da svoj život promijenimo, bez otpuštanja nakupljenog energetskog naboja, nećemo u tome uspjeti, a tu istu realnost prenosićemo dalje i na svoju djecu. No svi smo mi povezani, i ono što se događa nama i našoj porodici ostavlja trag i u našem okruženju, baš kao što i energija misli, emocija i događaja iz okruženja povratno utiče na nas.

Svojom ličnom i porodičnom vibracijom, utičemo na kolektivno polje vibracija, koje, nakon što se stvori kritična masa energije istih vibracija postaje zasebni entitet, s vlastitom inteligencijom.

Ta kolektivna energetska masa postoji zahvaljujući pojedinačnim energijama svakoga od nas, no s druge strane, ona dodatno, povratno djeluje na sve nas koji tu energiju hranimo, višestruko pojačavajući energetsko polje koje smo naslijedili od predaka i sve njegove zakonitosti, držeći nas kao prikovane - još dublje u zoni patnje, boli i životnih lomova.

Usljed niskih ličnih vibracija - strahova, patnje, zamjeranja i mržnje.... na kolektivnom, ali i na globalnom nivou već vjekovima hranimo takvo polje.

Ekonomska kriza, ratovi, prirodne katastrofe, kojima smo svi na ovaj ilči onaj način izloženi, samo su odraz destrukcije takve energije koja se sve više ubrzava, a mi je, ne shvatajući što činimo i dalje hranimo, i ubrzavamo svojim stanjem svijesti, zaboravljajući da smo na ovaj način stvorili ozbiljnu, globalnu neravnotežu, te da je opstanak svih nas došao u pitanje.

I Maje su u svom kalendaru predvidjele ovakva energetska gibanja, usljed pada kolektivne svjesnosti. No kalendar Maja ne ispisuje što će se dogoditi nakon njihove kulminacije, 21. decembra ove godine i to zato što će krajnji ishod ovih procesa zavisiti od nas.

Od nas i naše sposobnosti da se probudimo iz kolektivnog sna zavisiće što će se događati nakon zadnjeg ispisanog dana na kalendaru, te hoćemo li u mjesecima koji slijede svojom svjesnošću - raščišćavanjem sa prošlošću, opraštanjem i pomirenjem sa sobom, porodicom i drugima, uspjeti da promijenimo kolektivna energetska kretanja, za dobrobit sviju nas.

Malo je vremena ostalo i više nego ikad potrebno nam je zajedništvo. United we stand. Divided we fall.

www.hortusmentis.com

Bonus video: