Željka Jovović sudi Buškoviću

Lakić je od februara prošle godine meta uznemiravanja i prijetnji, a sve je počelo nakon što je počela sa pisanjem tekstova o fabrici duvana "Tara" u Mojkovcu
170 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Bušković, Foto: Vesko Belojević
Ivan Bušković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.04.2012. 09:55h

Sudija Željka Jovović sudiće u postupku protiv Ivana Buškovića, optuženog za nasilničko ponašanje nad novinarkom “Vijesti” Oliverom Lakić. Jovović nije zakazala početak suđenja, ali će taj postupak, kako je navela, tretirati kao hitan za postupanje.

Bušković je optužen da je sedmog marta oko 21.30 časova, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog bez povoda, fizički napao Lakić, tako što joj je u trenutku dok je otključavala vrata od ulaza u kojem stanuje prišao s lijeve bočne strane, uhvatio je i snažno stisnuo za lijevo rame, a kada se oštećena okrenula prema njemu, više puta pesnicom udario u predjelu lijeve strane glave nanoseći joj laku tjelesnu povredu u vidu otoka i krvnog podliva lijevog jagodičnog predjela i istegnuća vratnog dijela kičmenog stuba.

Lakić je od februara prošle godine meta uznemiravanja i prijetnji, a sve je počelo nakon što je počela sa pisanjem tekstova o fabrici duvana "Tara" u Mojkovcu, istraživajući poslovanje te fabrike, za koju je postojala sumnja da se u njoj proizvode lažne cigarete, a potom pakuju i šalju van Crne Gore.

U podgoričkom Osnovnom sudu u toku je proces protiv dvojice predstavnika firme "Montenegro tobacco company", za ugrožavanje sigurnosti ekipi "Vijesti", a nedavno je Milan Grgurević iz Danilovgrada osuđen na godinu zatvora jer se lažno prijavio da je prijetio Lakićevoj.

Zbog bezbjednosne procjene, novinarka "Vijesti" i njena porodica su 9. marta, dva dana nakon napada, dobili stalnu policijsku zaštitu.

Bonus video: