Vukčević: Presudiće veća želja - Joksimović: Dolazimo po titulu

Trener Budućnosti ulogu favorita prepušta Budvanima, zbog iskustva igrača poput Markovića, Dabovića i Rašovića
0 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Boris Pejović
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.03.2012. 08:28h

Imajući u vidu epilog međusobnih mečeva u protekle tri godine, znajući kako su završena dva meča ligaškog dijela prvenstva i finale Kupa, te kako je okončan prvi meč finalne serije, bilo je teško pomisliti da će Budvanska rivijera i Budućnost igrati četvrti meč u doigravanju za titulu.

Međutim, zahvaljujući kvalitetu koji je mladi podgorički tim, konačno, ispoljio u pravom svijetlu, i dobijenom drugom meču, finale je dobilo drugu dimenziju.

Uoči večerašnje četvrte utakmice izabranici Zorana Vukčevića itekako imaju za čim da žale što duel u “Morači” čekaju sa negativnim bilansom u pobjedama protiv “vječitog” rivala (nijesu iskoristili vođstvo od 23:20 u finišu trečeg seta na prošlom susretu).

"Pred nama je još jedan veliki izazov. Mislim da smo održali obećanje dato prije početka finalne serije, da ćemo iz utakmicu u utakmicu pružati dobre i bolje partije. To smo nagovijestili i u prvoj utakmici u Budvi, iako smo izgubili 3:0, a igrali smo sve bolje kako su prolazile utakmice. Mislim da je i posljednji meč u Budvi pokazao da smo rezultatski blizu da budemo ravnopravni sa njima", kaže za “Vijesti” trener Budućnosti Zoran-Beli Vukčević.

Budućnost je finalnu seriju produžila zahvaljujući pobjedi od 3:2 u prethodnom meču u “Morači”, kada se vratila u meč nakon 1:2 u setovima.

"Mislim da će to biti još jedna dobra odbojkaška predstava. Koristim priliku da pozovem što veći broj navijača i ljubitelja odbojke da dođu u “Moraču”. Jer, nije lijepo igrati za titulu prvaka države pred malim brojem gledalaca. Mislim da su momci iz Budućnosti zaslužili veću podršku sa tribina, zbog dobrog rada i profesionalnog odnosa prema klubu, radu i odbojci. Ako dođu u većem broju, smatram da će navijači u dvorani moći da uživaju, kao i oni pored malih ekrana", dodaje Vukčević.

Trener Budućnosti ulogu favorita prepušta Budvanima, zbog iskustva igrača poput Markovića, Dabovića i Rašovića (“svojim igrama u proteklim utakmicama je držao Budvansku rivijeru na nivou na koji su bili”), i dodaje da je njegova ekipa “konačno u kompletnom sastavu odradila dva treninga prvi put nakon 10-ak dana”.

"Sigurno je da će Budvani s velikim motivom doći da sve završe u četvrtoj utakmici i da uzmu pehar u “Morači”. Mi smo tu da ih osujetimo u tome, ako budemo mogli, a nadam se da hoćemo. Naši mladi igrači su mentalno malo zreliji, imali smo nekoliko teških utakmica ove sezone, sa jačim protivnicima poput Budvanske rivijere i sa rivalima u Kupu CEV, i počeli su da vjeruju u svoj kvalitet. Taj njihov kvalitet mislim da će najbolje iskoristiti reprezentativne selekcije u narednom peruodu", zaključio je Vukčević.

Joksimović: Psihološka stabilnost je na našoj strani

Trijumfom u trećem meču finala, koji im je donio prednost od 2:1 u pobjedama, Budvani su i psihološkoj prednosti uoči četvrtog meča u “Morači”, posebno što su uspjeli da se u trećem meču izvuku iz teške situacije kod 20:16 i 23:20 u trećem setu, kada je serijom odličnih servisa Vojin Ćaćić bio najzaslužniji za preokret.

“Borbena gotovost” je na najvećem mogućem nivou, dolazimo s namjerom da odbranimo titulu u Podgorici i da time ostvarimo i posljednji cilj u ovoj sezoni, pored već odbranjenog pehara u Kupu. Nakon treće utakmice psihologija i raspoloženje su na najvećem mogućem nivou i riješeni smo da posao završimo u Podgorici. Do meča nam ostaje samo da poboljšamo segment igre koji nam nije išao u trećem meču, a to je igra sa korektorom. Mislim da ćemo i to dovesti na najbolji mogući nivo i da ćemo spremni dočekati meč", kaže za “Vijesti” trener Rivijere i crnogorski selektor, Ivan Joksimović.

Joksimović ističe da je igru Budućnosti u prethodnoj utakmici u “Morači”, u drugom meču finalne serije, karakterisao “agresivan servis sa velikom dozom rizika”.

"Smatram da moramo na tom elementu da ih ograničimo, i da im, jednostavno, ne dozvolimo da nam prave problem koje su nam pravili u drugoj utakmici. Izvukli smo ogromne pouke iz tog meča. Očekujemo agresivnu Budućnost, koja nema šta da izgubi u ovom susretu i koja će, sigurno, tražiti neku svoju šansu da se produži finalna serija. Sa druge strane, psihološka stabilnost je na našoj strani, maksimalno smo rasterećeni i riješeni da odbranimo titulu u “Morači”, dodao je Joksimović.

Utakmica u “Morači” počinje u 18 časova. Sude Slobodan Kovačević (Podgorica) i Sonja Simonovska (Bar).

Bonus video: