Budućnost propustila priliku za brejk, Budvani pred promocijom

Izabranici Ivana Joksimovića savladali su večeras u Budvi ekipu Budućnosti 3:1 (25:27, 25:15, 25:23, 25:19), i poveli 2:1 u pobjedama.
0 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Boris Pejović
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.03.2012. 18:24h

Jedna pobjeda dijeli Budvansku rivijeru od očekivane odbrane šampionske titule - izabranici Ivana Joksimovića na svom parketu nijesu dozvolili iznenađenje u trećem meču, pa u četvrtak u “Morači” (18 časova) imaju priliku da stave tačku na finalnu seriju, neočekivano interesantnu, zahvaljujući Budućnosti.

Podgoričani imaju puno razloga da žale, jer su sinoć, možda, propustili priliku za brejk. Imali su izabranici Zorana Vukčevića vođstvo od 20:16 i 23:20 u trećem setu, ali tu prednost nijesu iskoristili (najveći “krivac” je primač domaćih Vojin Ćaćić), nešto slično drugoj utakmici u Podgorici.

Za razliku od prethodnog meča, Budvani nijesu dozvolili “vječitom” rivalu povratak nakon 1:2 u setovima, iako su Podgoričani i sredinom četvrtog seta imali lijepu prednost…

Prvi poen na meč osvojila je Budvanska rivijera (Ćaćić je izblokirao Hamzagića jedan na jedan), ali su Podgoričani vrlo brzo poveli 6:3, i imali prednost na prvom tehničkom tajm-autu (8:6). Budvani su uhvatili priključak na 9:9, ponovo poveli na 11:10, a do 20:20 se igralo poen za poen. Domaćin je onda stekao dva poena prednosti (22:20), na 24:22 je imao dvije set lopt, ali ih nije iskoristio (nakon servis greške Markovića u napadu je pogriješio i Ćuk).

Prvu set loptu gostima donio je greškom Raič u kontri (ispucao le loptu preko bloka), ali je Ćaćić anulirao u kontri, nakon što Ristić iz dva puta nije uspio da realizuje kontru gostiju. Raič je u sljedećoj akciji servis greškom donio drugu set loptu za Budućnost, a set je poklonio Ćaćić koji je ispucao loptu u napad…

Budvani su na pravi način odgovorili u drugom setu. Do 4:4 igralo se poen za poen, ali su domaći imali dva poena prednosti na prvom tehničkom tajm-autu, dok su na drugom obaveznom odmoru vodili 16:11, vrlo brzo i 18:11, kada je set i odlučen.

To nije pokolebalo Podgoričane, koji su starta seta krenuli silovito, počev od 3:0, do 16:12 na drugom tehničkom tajm-autu. Kada su stekli prednost od 20:16 i posebno 23:20, činilo se da gostima ne može izmaći vođstvo od 2:1. Međutim, nakon što je Ćuk osvojio 21. poena za Budvane, na servis je došao Ćaćić, i serijom odličnih servisa preokrenuo rezultat.

Njegova prva tri servisa su pomjerila prijem Podgoričana, u prve dvije akcije je Ristić poslao loptu u aut, dok je u trećoj isti igrač prstima samo prebacio loptu, koju je u kontri realizovao Ćuk. Ćaćić je seriju odličnih servisa “začinio” asom za 25:23.

Kada su Podgoričani poveli 10:6, 13:8 i 14:10 u četvrtom setu, sve je mirisalo na reprizu prethodnog duela (Budućnost slavila 3:2 nakon preokreta). Međutim, serijom 6:0 Rivijera je uspjela da preokrene na 19:15 i definition uhvati zalet za drugu pobjedu u ovom finalu…

Izjave

Ivan Joksimović, trener Budvanske rivijere: Utakmica je psihološki bila dosta teška, jer smo imali malo vremena za oporavak od prethodnog meča, i te dane smo iskoristili za dobru analizu poraza. Smatram da smo izvukli određene pouke, iako smo bili u lošoj situaciju sredinom i krajem trećeg seta. Međutim, ali uz sjajne servise i rizik koji je preuzeo Vojin Ćaćić, vratili smo se u igru i na kraju pobijedili. Ova utakmica nam daje mnogo jasniju sliku kada je četvrti meč u pitanju, i mnogo rasterećenije idemo u Podgoricu, gdje ćemo tražiti svoju šansu da odbranimo titulu.

Zoran Vukčević, trener Budvanske rivijere: Čestitam Budvanskoj rivijeri na zasluženoj pobjedi. Kad sumiramo čitavu utakmicu, imamo za čim da žalimo, mislim da smo u trećem setu imali mogućnost da ga riješimo u svoju korist. Do 23:20 i dolaska na servis Ćaćića, koga smo do tog trenutka bio prilično izbačen iz igre, našim dobrim servisom i mirnim blokom sa kraja, i odservirao stvarno dobra četiri servisa, gdje mi nijesmo uspjeli da riješimo tu poziciju. U posljednjem setu uspjeli smo da se vratimo nakon ranog vođstva Budvanske rivijere, ali mislim da smo se u toj jurnjavi za poenima i maksimalno potrošili i nijesmo uspjeli da zadržimo ritam do kraja. Nijesam nezadovoljan našom igrom, željom i htijenjem za nadigravanjem, naprotiv. Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, bez obzira što smo dali neke lake poene. Večeras nam je zatajila realizacija kontranapada, i u narednoj utakmici moramo najviše da vodimo računa o tome, i nadam se da ćemo imati veći učinak primača Đukića i Ristića i da ćemo kompletni odrediti trening, što nije bio slučaj u posljednjih 10-tak dana.

Budvanska rivijera – Budućnost 3:1 (25:27, 25:15, 25:23, 25:19)

Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: oko 100. Sudije: Kovačević (Podgorica) i Simonovska (Bar). Poeni iz napada: Budvanska rivijera 53, Budućnost 40. Poeni iz bloka: Budvanska rivijera 17, Budućnost 8. Poeni iz servisa: Budvanska rivijera 7, Budućnost 8. Servis greške: Budvanska rivijera 17, Budućnost 11. Greške: Budvanska rivijera 11, Budućnost 12.

Budvanska rivijera: Ćaćić 17, Papović, Jevtović, Ćuk 11, Radonić, Raič 14, Rašović (libero), Stevanović 17, Dabović 5, Čedić, Marković 12.

Budućnost: Vukašinović 1, Babić, Đuranović 8, Medojević (libero), Ristić 5, Đukić 12, Bošković 1, Novoselac 3, Ječmenica 5, Hamzagić 22, Radović, Strugar.

Bonus video: