Marković: Moramo da se uozbiljimo

"Finale je plej-ofa, ostalo je još par utakmica. Moramo da se skupimo, i damo sve od sebe da probamo da to završimo na najbolji mogući način“, dodaje Marković.
0 komentar(a)
Milan Marković, Foto: Zoran Đurić
Milan Marković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.03.2012. 12:49h

Nakon skoro tri godine odbojkaši Budvanske rivijere osjetili su gorčinu poraza od Podgoričana, iako se u četvrtak veče nakon vođstva od 2:1 u setovima činilo da će rutinski privesti meč kraju.

Budvani su podbacili u skoro svim elementima...

„Kad se ima 2:1 u setovima, na način na koji smo mi poveli, jer je treći set bio potpuno izgubljen i ne znam kako smo uopšte uspjeli da se vratimo, onda je za očekivati da rival psihički padne. Međutim, oni su pokazali svoj kvalitet i sasvim zasluženo pobijedili“, priznaje za „Vijesti“ kapiten Budvana Milan Marković, čovjek iz prve šampionske generacije rivijere iz 2001. godine.

Srednji bloker Budvana smatra da poraz u Podgorici može da donese samo dobrog njegovoj ekipi.

„Ako nakon ovoga ne shvatimo da moramo da se uozbiljimo, da moramo maksimalno da uđemo u narednu utakmicu, i da probamo da je odradimo na najbolji mogući način, onda jednostavno nemamo šta da pričamo. Finale je plej-ofa, ostalo je još par utakmica. Moramo da se skupimo, i damo sve od sebe da probamo da to završimo na najbolji mogući način“, dodaje Marković.

Kao pravi „sportsmen“, Marković priznaje zasluge Budućnosti u pobjedi u drugom meču.

"Tim momcima će ta pobjeda da bude podstrijek ne samo za ovo finale, već i za budućnost. Ali, mislim da će nama to da bude najveći motiv da, jednostavno, u ponedjeljak odreagujemo kako treba", zaključio je Marković, koga smo telefonski zatekli u Rafailovićima, u društvu Časlava Peroševića, bivšeg odbojkaša Budućnosti i Budvanske rivijere, saigrača Markovića iz prve šampionske generacije Budvana.

Brojke

19 uzastopnih pobjeda protiv Budućnosti, u prvenstvu i Kupu, imala je Budvanska rivijera od 7. aprila 2009. godine (treća utakmica finala plej-ofa u sezoni 2008/2009) do 22. marta 2012. godine (druga utakmica finala plej-ofa u sezoni 2011/2012).

63 uzastopne pobjede zabilježila je Budvanska rivijera u prvenstvu i Kupu u skoro trogodišnjem periodu

5 setova je izgubila Budvanska rivijera u 63 uzastopne pobjede. Četiri seta osvojila je Budućnost (jedan u posljednjem meču finala plej-ofa u sezoni 2008/2009, jedan u 12. kolu ligaškog dijela u sezoni 2010/2011, i dva seta u ovoj sezoni, po jedan u 13. kolu ligaškog dijela prvenstva i finalu Kupa). Jedan set otkinuo je Studentski centar, i to 30. oktobra 2010. godine u Budvi, u utakmici 3. kola domaćeg prvenstva...

Bonus video: