Sportski vikend na Žabljaku

Pored odbojke i malog fudbala na snijegu učesnici se takmiče u grudvanju i pikadu, potom u izradi figura u snijegu i šahu
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2012. 12:06h

Oko 400 rekreativaca iz 25 kolektiva i sportsko rekreativnih društava iz svih crnogorskih opština i asocijacije "Sport za sve" Srbije učestvuje na tradicionalnom zimskom festivalu sportske rekreacije-Ski fest "Durmitor 2012", koji je organizovao Crnogorski savez „Sport za sve“.

Takmičenja se odvijaju na terenima ski centra "Javorovača".

Za primat među rekreativcima vozi se slalom, paralel slalom i veleslalom. Program sankanja organizovan je po sistemu jednosjeda i dvosjeda.

Pored odbojke i malog fudbala na snijegu učesnici se takmiče u grudvanju i pikadu, potom u izradi figura u snijegu i šahu.

Na snijegu će se odvijati i takmičenje u nadvlačenju konopa.

Susreti rekreativaca, koji su počeli u petak, uvod su u Otvoreno prvenstvo Crne Gore u ski trčanju koje organizuju Crnogorski skijaški savez i PSD "Durmitor" iz Žabljaka.

Organizatori na stazi na očekuju oko 100 nordijaca svih uzrasta iz Srbije, BIH i Crne Gore.

Za dane vikenda na Savinom kuku sastaće se pedagozi skijanja okupljeni u MASI asocijaciju trenera i učitelja skijanja. Oni će obaviti podsezonski seminar "Henrik August Angell".

U najavi seminara navedeno je da je tema "Poboljšanja u svjetskoj školi sportova na snijegu" koja će učesnicima prezentirati stručnjaci iz "Montenegrointerski", (MASI) u saradnji sa Fakultetom za sport iz Ljubljane i "Sloveniainterski" (ZUTS).

Galerija

Bonus video: