Vujović napao Grbavčevića i onda izvukao deblji kraj

Vujović u namjeri da napadne Grbavčevića nasrnuo na tri službenika zatvora i nanio im lakše tjelesne povrede, o čemu su obaviješteni Uprava policije i Tužilaštvo
870 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Boris Pejović
Ivan Vujović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.03.2012. 09:12h

Tri dana nakon što je u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija grupa osuđenika napala i razoružala stražara, a zatim se fizički obračunala sa zatvorenikom Milanom Grbavčevićem, on je juče ponovo napadnut.

U paviljonu C , KP doma, gdje je smješten nakon nedavnog incidenta, Grbavčevića je juče pokušao napasti osuđenik Ivan Vujović.

Iz uprave ZIKS-a “Vijestima” je sinoć potvrđeno da je Vujović u namjeri da napadne Grbavčevića nasrnuo na tri službenika zatvora i nanio im lakše tjelesne povrede, o čemu su obaviješteni Uprava policije i Tužilaštvo.

Više zatvorenika, koji su kontaktirali redakciju "Vijesti", tvrdili su da su čuvari poslije incidenta tukli Vujovića sve od “odjeljenja C do disciplinskih ćelija”. To su, navodno, posmatrali rukovodioci ZIKS-a, a sve se, kako tvrde može provjeriti na video zapisu jer je taj prostor pokriven kamerama.

Vujović je u martu 2011. godine osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Radomira Savovića, koje je počinio 7. maja 2008. godine

"Dok su trojica čuvara pokušavala da odbrane sebe i Grbavčevića i savladaju Vujovića intervenisala je služba obezbjeđenja koja je uspjela da ga savlada. S obzirom da je Vujović pružao otpor upotrijebljeno je sredstvo prinude - gumena palica. Nakon incidenta zatvorski ljekar pregledao je osuđenog Vujovića i konstatovao lakše tjelesne povrede,a lakše tjelesne povrede konstatovane su i kod trojice službenika ZIKS-a", saopšteno je iz uprave spuškog zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama Vujović je, u trenutku dok su zatvorski čuvari kroz hodnik boravka u odjeljenju C provodili Grbavčevića na šetnju, nasilno otvorio vrata svoje sobe i pokušao ga napasti. Stražare, koji su se našli između dva osuđenika, on je napao namjeravajući da dođe do Grbavčevića. Upravi ZIKS-a motiv napada nije poznat, ali je jasna namjera Vujovića da ozlijedi drugog osuđenika.

Vujović je u martu 2011. godine osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Radomira Savovića, koje je počinio 7. maja 2008. godine.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: