Vuksanović do oktobra na čelu Bokserskog saveza

„Razmišljao sam da se povučem, ali sam odlučio da ostanem na funkciji dok ne nađemo rješenje. Treba da dođe novi predsjednik, a i tada biću uz boks da pomognem”, rekao je Vuksanović
56 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Božidar Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.03.2012. 15:08h

Predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore Božidar Vuksanović najavio je da će se u oktobru povući sa te funkcije i da do tada treba naći rješenje o njegovom nasljedniku.

On je na Skupštini te asocijacije saopštio da je razmišljao da se zbog obaveza povuče već danas, ali da je odlučio da odlazak prolongira do kraja mandata.

On je na funkciji predsjednika od novembra 2004. godine.

„Razmišljao sam da se povučem, ali sam odlučio da ostanem na funkciji dok ne nađemo rješenje. Treba da dođe novi predsjednik, a i tada biću uz boks da pomognem novom menadžmentu”, rekao je Vuksanović.

On je kazao da je Savez uradio sve što je bilo moguće.

„Prisutni su finansijski problemi, kriza je svuda, ali uspjeli smo da uradimo ono što je bilo moguće. Nijesmo došli do nivoa koji smo željeli, ali smo napravili pomak. Odradili smo sve reprezentativne obaveze, a kruna bi bila plasman na Olimpijske igre nekog od naših boraca”, rekao je Vuksanović.

Skupština je jednoglasno, uz primjedbe, usvojila Izvještaj o radu, kao i izvještaj Nadzornog odbora i finansijski izvještaj.

Predsjednik podgoričkog kluba R Montenegro Radovan Radusinović smatra da je kontraproduktivno učešće na nižerazrednim turnirima i da medalje sa tih takmičenja daju lažnu sliku kvaliteta crnogorskog boksa.

On je istakao da je produktivnije učestvovati na jačim turnirima i da se na njima može više naučiti.

„Mnogo je bitnije da na reviji u Crnoj Gori učestvuju crnogorskji bokser, a ne borci sa strane”, rekao je Radusinović.

Na njegovu izjavu reagovalo je više organizatora revija u Crnoj Gori, koji su prisustvo stranih boksera pravdali vraćanjem gostoprimstva klubovima na čijim turnirima su oni učestvovali.

Predstavnik beranskog Radničkog, Vučić Dobrašinović, smatra da je tužno što je boks dozvoliio da ga na ljestvici „preteknu” neki marginalizivani borilački sportovi.

On je kazao da je sramota Skupštima BSCG ima više delegata nego što je boksera u Crnoj Gori.

„Klub nije to ukoliko nema takmičara i ukoliko se po nekoliko godina ne pojavljuje na takmičenjima”, rekao je Dobrašinović.

Predstavnik BK Bijelo Polje Nermin Balić predložio je da BSCG pomogne izgradnju bokserskog kampa gdje bi se pripremali crnogorski bokseri, kao i da se napravi analiza slabosti crnogorskog boksa i na osnovu nje strategija njegovog razvoja.

Skupština, kojoj je prisustvovalo 14 delegata, podržala je tu inicijativu i formirala četvročlanu komisiju da napravi analizu.

Bonus video: