PG: Osuđeni na 10 i po godina zatvora zbog razbojništva

Milan i Ranko Đukanović i Barović su 18. marta 2011. godine u Pošti Crne Gore br. 6, u Ulici 27. marta 32, u Podgorici, napali službenicu pošte Ljiljanu Vuković
170 pregleda 0 komentar(a)
Pošta Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Pošta Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.03.2012. 17:22h

Krivično vijeće sudije Ane Vuković danas je u Višem sudu Podgorici osudilo petoricu zbog razbojništva, pljačke i planiranja pljački .

Nakon presude, sud im je produžio pritvor jer su bili u bjekstvu.

Milan M. Đukanović zvani Mićo iz Podgorice, osuđen je na pet godina i osam mjeseci, Ranko M. Đukanović zvani Radža, na godinu i po, Mihailo N. Ristić zvani Rile iz Beograda, osuđen je godinu i jedan mjesec zatvora, Marko Z. Barović iz Podgorice, osuđen je na dvije godine i dva mjeseca, dok je Asad R. Agović zvani Ari iz Berana, osuđen na mjesec zatvora, zbog krivičnih djela razbojništvo i krivična djela “dogovor za izvršenje razbojništva”.

Zamjenik višeg državnog tužioca Olivera Ražnatović, u završnoj riječi je odustala od krivičnog gonjenja protiv Blaža B. Šoća, nakon čega je sud donio presudu kojom se optužba odbija.

Milan i Ranko Đukanović i Barović su 18. marta 2011. godine u Pošti Crne Gore br. 6, u Ulici 27. marta 32, u Podgorici, napali službenicu pošte Ljiljanu Vuković. Milan Đukanović i Barovć su bili maskirani fantomkama na glavi dok je Ranko Đukanović čuvao stražu ispred ulaznih vrata.

Milan i Ranko Đukanović i Barović dogovorili su se u decembru 2010. godine da opljačkaju zlataru u Podgorici, navodi se u optužnici

Đukanović i Ristić 21. marta 2011. godine oko 12,40 časova u Ulici Manastirskoj u Podgorici napali poštara Pošte 2, Ivana Pešića, i od njega oduzeli torbu u kojoj se nalazilo 12,800 eura.

Barović i Milan Đukanović su optuženi da su u julu ili avgustu 2010. godine dogovorili se da opljačkaju poštara koji dijeli penziju u selu Srpska u Zeti. Plan je bio da ga presretnu, a Milan Đukanović bi prijetnjom pištolja oduzeo novac od poštara namijenjen za isplatu penzija. Njih dvojica su takođe optuženi da su se dogovorili da od početka avgusta do početka septembra 2010. godine opljačkaju Podgoričku banku u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskoga u Podgorici.

Milan i Ranko Đukanović i Barović dogovorili su se u decembru 2010. godine da opljačkaju zlataru u Podgorici, navodi se u optužnici.

Bonus video: