Topić trenira Mariju Vuković do OI

Vuković ima podršku ASCG i COK-a za juriš na B normu, koju je zaslužila rezultatima i titulama
0 komentar(a)
Marija Vuković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marija Vuković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.03.2012. 16:42h

Najperspektivniju crnogorsku atletičarku, skakačicu uvis Mariju Vuković do kraja Olimpijskih igara u Londonu treniraće proslavljeni srpski skakač Dragutin Topić.

Čelnici Atletskog saveza Crne Gore, predsjednik Milorad Vuletić, potpredsjednik Gojko Banjević i generalni sekretar Milan Madžgalj su u prisustvu predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušana Simonovića, odlučili da produže saradnju sa Topićem i prihvate njegov plan priprema svjetske juniorske šampionke, Vuković.

"Dogovorili smo se da nastavimo saradnju do kraja Olimpijskih igara u Londonu. Vuković ima podršku ASCG i COK-a, koju je zaslužila rezultatima i titulama. Ona treba da nastavi sa radom kako bi osvojila B normu za nastup u Londonu. Cilj priprema Marije Vuković je napredak kako bi bila konkurentna za OI u Rio de Žaneiru. Naš plan je da do OI Vuković nastupi na desetak takmičenja, najviše 15, u okviru kojih je i Evropsko prvenstvo u Helsinkiju za koji tempiramo formu kako bi preskočila olimpijsku normu", zaključio je Topić.

Vuković je na juniorskom Svjetskom prvenstvu u kanadskom Monktonu slavila sa 191 centimetar i za B olimpijsku normu nedostaje joj centimetar.

Cilj ASCG je da Vuković ispuni B normu već za London.

"Mariji nedostaje samo centimetar za ostvarenje sna i COK će pružiti pomoć da ga ona i ostvari", rekao je Simonović.

Bonus video: