Literature in flux: Dijelog autora regiona

Literature in Flux je književno putovanje koje priče s prostora Balkana i Turske podstiče na kretanje, čime se omogućava međuregionalni dijalog
0 komentar(a)
Jovan Nikolaidis, Foto: Jovan Nikolaidis
Jovan Nikolaidis, Foto: Jovan Nikolaidis
Ažurirano: 01.03.2012. 16:19h

Književni projekat “Literature in flux” počinje danas u Splitu, i trajaće do 10. marta. Nastavlja se u Tirani i nakon toga seli za Izmir.

Moderatori književnog putovanja su Jurica Pavičić, Mario Glavaš, Katja Grcić

Literature in Flux je književno putovanje koje priče s prostora Balkana i Turske podstiče na kretanje, čime se omogućava međuregionalni dijalog samih autora. Projekt inicira razmjenu onog zajedničkog, ali i različitog na području književnosti jedne regije u kojoj se prepliću raznovrsne kulture i identiteti.

U Splitu, Tirani i Izmiru održaće se brojna čitanja i diskusije pomoću kojih će biti pokušano da se rekonstruiše fenomen sjećanja - naš i onaj naših susjeda. Definisanjem odnosa naspram prošlosti u današnjem društveno-kulturološkom kontekstu produbiće se teme koje su otvorene prilikom istog književnog putovanja prošle godine.

Moderatori književnog putovanja su Jurica Pavičić, Mario Glavaš, Katja Grcić. Autori: Milo Jukić i Marko Tomaš, Renato Baretić i, Anela Borčić, Jovan Nikolaidis, Valerie Fritšč, Fatos Kongoli, Arian Leka, Johan Bose, Džener Mavisel.

Bonus video: