TROSTRUKA OSKAROVKA

Meril Strip pomaže školu rivalke za Oskar

Dejvis, 46, bila je ovogodišnji glavni favorit za Oskara i već godinama podržava bankrotiranu školu u gradu Central Fols na Roud Ajlendu
132 pregleda 0 komentar(a)
Meril Strip, Foto: Guardian.co.uk
Meril Strip, Foto: Guardian.co.uk
Ažurirano: 27.03.2019. 16:09h

Trostruka dobitnica Oskara Meril Strip poklonila je 10.000 dolara školi na Roud Ajlendu koju podržava Vajola Dejvis, crna glumica kojoj je u nedjelju izmakao Oskar za najbolju žensku ulogu u korist Stripove.

Dejvis, 46, bila je ovogodišnji glavni favorit za Oskara i već godinama podržava bankrotiranu školu u gradu Central Fols na Roud Ajlendu.

Glumica je školi u gradu u kome je rođena više puta poklanjala novčane priloge, a pomogla je i otvaranje biblioteke, prenosi Rojters.

Njena dugogodišnja prijateljica Strip, 62, odlučila je da se uključi u projekat i poslala je ček na 10.000 dolara pomoći školi.

Ček je stigao u ponedjeljak, dan pošto je Meril Strip osvojila Oskara za ulogu Margaret Tačer u filmu "Čelična lejdi". Vajola Dejvis bila je nominovana za ulogu u filmu "Služavke".

Škola, koja se trenutno nalazi u javnoj zgradi, moraće ili da kupi zgradu ili da se u narednih 12-13 nedjelja preseli na drugu lokaciju.

Donacija Stripove pomoćiće menadžmentu škole da pokrene kampanju sa ciljem prikupljanja 1,2 miliona dolara potrebnih za kupovinu i renoviranje zgrade i lokalnog društvenog centra.