Marijana želi u finale bacanja kugle na Igrama u Londonu

Marijana je postala prvi sportista u istoriji crnogorskog paraolimpizma koja je ispunila A normu za učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista
111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2012. 18:44h

Atletičarka Marijana Goranović, štićenica Zavoda za školovanje i rehabilitaciju invalidne djece na Zabjelu učestvovaće u avgustu na Paraolimpijskim igrama u Londonu u bacanju kugle.

Marijana je još prošle godine ispunila olimpijsku normu i tako postala prvi sportista u istoriji crnogorskog paraolimpizma koja je ispunila A normu za učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista.

Marijana kaže da do Olimpijskih igara u Londonu ima još dva velika takmičenja - miting u Hrvatskoj i Evropsko prvenstvo u holandskom Groningenu

Marijana kaže da do Olimpijskih igara u Londonu ima još dva velika takmičenja. Miting u Hrvatskoj i Evropsko prvenstvo u holandskom Groningenu, u kojem je nedavno i vaterpolo reprezentacija osvojila srebrnu medalju.

Program rada i priprema do Paraolimpijskih igara u Londonu je odavno napravljen, a Marijana i Igor vjeruju da će biti odrađen maksimalno

Trener Igor Tomić sa Marijanom radi već pet-šest godina i on smatra da su pred njom godine velikih rezultatskih ostvarenja i da se od nje ono najbolje očekuje tek za nekoliko godina.

"Ona ima samo 23 godine, a sportisti u bacačkim disciplinama najbolje rezultate ostvaruju između 32. i 35. godine, tako da se od Marijane najbolji rezultati tek očekuju. Njen najbolji rezultat, ali i rekord Crne Gore trenutno iznosi 6,25, a ona ima po mojim projekcijama kapacitet za rezultat od osam metara. Već sada je u stanju da kuglu baci skoro sedam metara, pošto je to činjela na treninzima, tako da u Londonu očekujemo sličan rezultat i plasman u finale takmičenja u bacanju kugle", kaže Tomić.

Program rada i priprema do Paraolimpijskih igara u Londonu je odavno napravljen, a Marijana i Igor vjeruju da će biti odrađen maksimalno kako bi i rezultat u prijestonici Velike Britanije bio vrhunski.

"Veći dio priprema odradićemo ovdje u Zavodu za školovanje i rehabilitaciju invalidne djece od kojeg imamo veliku podršku i pomoć, a ni uslovi u sali koju smo opremali proteklih godina nisu loši. Jedan dio priprema obavićemo u Baru, a imamo neke dogovore i da se dio priprema obavi u Hrvatskoj, gdje bi Marijana, ali i ostali naši kandidati za paraolimpijske igre radili sa hrvatskim paraolimpijcima", kazao je Tomić.

Pripreme za 2028. već počele

Koliko Igor Tomić ozbiljno pristupa radu sa crnogorskim atletičarima najbolje govori podatak da u Zavodu za školovanje i rehabilitaciju invalidne djece već ima jednog dječaka od 10 godina sa kojim planira da učestvuje na Olimpijskim igrama 2028. godine.

Koje su naše igre, pitao je Tomić dječaka? - 2028. godine – odgovorio je dječak bez razmišljanja.

Galerija

Bonus video: