U pritvoru dječak osumnjičen za pokušaj ubistva rođaka

S obzirom na to da je Ibar zbog velikih sniježnih padavina dubok, policija nije uspjela da pronađe nož kojim je počinjeno krivično djelo
54 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, snijeg, Foto: Facebook
Rožaje, snijeg, Foto: Facebook
Ažurirano: 22.02.2012. 09:59h

Maloljetni D. M. (15) u utorak uz krivičnu prijavu predat višem državnom tužiocu u Bjelom Polju zbog osnovane sumnje da je pokušao da ubije rođaka Rešada Mujevića (43).

D. M. je u ponedjeljak oko 17, 40 časova u Ulici Mustafe Pećanina u Rožajama, nakon prepirke i tuče nekoliko puta nožem ubo Mujevića u predjelu grudi. Nakon toga maloljetnik je pobjegao, a nož je bacio u Ibar.

Povrijeđeni Mujević se sam odvezao u rožajski Dom zdravlja, čiji ljekari su oko 18 sati obavijestili policiju da je kod njih pacijent sa povredama grudnog koša koje su, najvjerovatnije, nanesene nožem.

Policija je, ubrzo po obavještenju, rasvijetlila događaj. U rekordnom roku je pronašla D. M. koji se skrivao u dvorištu Osnovne škole „Mustafa Pećanin“ i privela ga u stanicu. On je u prisustvu roditelja, socijalnog radnika i branioca saslušan, nakon čega je, uz krivičnu prijavu, predat višem tužiocu u Bijelom Polju koji mu je odredio pritvor u bjelopoljskom Istražnom zatvoru.

Ranjeni Mujević je zadržan na liječenju u beranskoj bolnici i nalazi se van životne opasnosti

S obzirom na to da je Ibar zbog velikih sniježnih padavina dubok, policija nije uspjela da pronađe nož kojim je počinjeno krivično djelo.

Ranjeni Mujević je zadržan na liječenju u beranskoj bolnici i nalazi se van životne opasnosti.

D. M. je odranije poznat policiji. On je navodno i prije oko godinu i po nasrnuo na jednog sugrađanina kojeg je šrafcigerom ranio u predjelu stomaka. S obzirom na to da je tada bio mlađi maloljetnik i nije bio krivično odgovoran, nije odgovarao za incident.

Bonus video: