Oduzeto 110 kilograma marihuane: Džakovima je prenosili iz Albanije?

U odvojenoj akciji, službenici granične bezbjednosti Tuzi su prilikom kontrole auta Lada Niva podgoričkih registracija kojim je upravljao M.M. (30) pronašli i oduzeli pištolj marke CZ M57 kalibra 7,62mm sa šest metaka u okviru
80 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2018. 10:00h

Službenici granične bezbjednosti Tuzi zaplijenili su juče oko 110 kilograma marihuane. Tom prilikom je uhapšen I.P. (31) iz Albanije za kog se sumnja da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici OGB Tuzi su, 13.05.2018. godine oko 16,00 časova, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u mjestu Miljac – Kučka Korita, na pješačkoj stazi koja vodi iz Republike Albanije preko granične linije u Crnu Goru, primijetili četiri lica koja su na leđima nosila džakove i kretala se u njihovom pravcu, i pokušali da zaustave ova lica koja su se oglušila o naređenje da se zaustave, odbacila džakove i dala se u bjekstvo. Nakon kraće potjere policijski službenici su lišili slobode I.P. (31) iz Albanije, dok su se ostala tri lica udaljila preko albanske granice. Službenici OGB Tuzi su o događaju obavijestili kolege iz albanske granične policije". navode iz Uprave policije.

Pregledom lica mjesta, policajci su pronašli šest jutanih džakova u kojima se nalazilo, kako sumnjaju, oko 110 kilograma marihuane.

U odvojenoj akciji, službenici granične bezbjednosti Tuzi su prilikom kontrole auta Lada Niva podgoričkih registracija kojim je upravljao M.M. (30) pronašli i oduzeli pištolj marke CZ M57 kalibra 7,62mm sa šest metaka u okviru.

"Uviđaj su izvršili kriminalistički tehničari Centra bezbjednosti Podgorica koji su izuzeli navedeni pištolj, koji će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja, a lice je predato službenicima CB Podgorica na dalje postupanje. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici", zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

Galerija

Bonus video: