The Cure otvara EXIT, nastupiće i njujorški tandem koji je osvojio svijet

Sofi Tukker imaju krajnje prepoznatljiv i moderan zvuk, koji je u njihovom slučaju inspirisan muzikom iz devedesetih, od jungle-pop vibracija, preko zaraznih house, afro i latino ritmova
129 pregleda 0 komentar(a)
Sofi Tukker, Foto: Screenshot (YouTube)
Sofi Tukker, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 31.10.2018. 13:08h

Najveći alt-rock bend svih vremena The Cure otvara EXIT festival 4. jula 2019. i prve serije ulaznica rasprodate su za svega 13 minuta, saopšteno je danas iz Sea Dance tima. 

"A među prvim vjesnicima ostatka impresivnog i uvijek raznovrsnog programa ovogodišnjeg Exita je i njujorški tandem u strjelovitom usponu na svjetskoj sceni - Sofi Tukker! Munjeviti uspjeh započeli su singlom "Drinkee", da bi svijet osvojili mega hitom "Best Friend", koji ih je lansirao među nove heroje mlađe generacije. Zaraznosti ove numere nije odolio Apple, koristeći je za reklamu za megapopularni Iphone X, kao ni EA sports, koji su je uključili u muziku za čuvenu video igru FIFA 18. Mediji ih opisuju kao "najuzbudljiviji dvojac na dance sceni još od pojave Disclosure", dok je kruna dosadašnjeg uspjeha bila nominacija na prošlogodišnjim Gremijima za najbolju dance numeru, iako u tom momentu nisu imali izdat studijski album ili EP izdanje", navidi se u saopštenju Sea Dance tima.

U saopštenju se dodaje da poput brojnih njujorških uspješnih sastava, i Sofi Tukker imaju krajnje prepoznatljiv i moderan zvuk, koji je u njihovom slučaju inspirisan muzikom iz devedesetih, od jungle-pop vibracija, preko zaraznih house, afro i latino ritmova.

Za njihov umjetnički izraz Sophie je rekla: "Praviti muziku je spiritualna stvar. Sve je u apsorpciji ritma i vibracija", dok druga polovina benda, DJ Tucker Halpern, navodi da je cilj njihovog prvog singla bio da se publika izgubi u repetitivnosti riječi i u pokretima tijela, stvarajući svojevrsnu šamansku atmosferu, koja će se idealno uklopiti u sljedeće izdanje EXIT festivala sa temom "plemena" (EXIT Tribe).  

"Predanost Sofi Tukker kreiranju world muzike sa dance i tehno prizvukom u samoj je srži njihovog stvaralaštva. Njihova estetika ogleda se upravo u raznolikosti, kao što je kontrast bongo instrumenata sa gitarskim dionicama. Od samog početka stavili su svima do znanja da se ne boje eksperimentisanja, te je Sophie Hawley-Ward, pjevačica benda, njihov singl prvijenac “Drinkee” otpjevala na portugalskom, a dvojac je sa razlogom bio uvjeren da će preskočiti jezičku barijeru i dopasti se razigranoj publici, jer ih je pomenuti singl učinio prepoznatljivim u house krugovima. Ubrzo je uslijedilo prvo EP izdanje pod nazivom “Soft Animals”, a nakon megapopularnog singla "Best Friend", izdali su album prvijenac „Treehouse“, koji su kritičari ocijenili kao živopisno izdanje sa eksplozijom razigranosti, iskrenosti i pozitivne energije", kazali su iz Sea Dance tima.

U prodaji ulaznice za EXIT sa 55% popusta!

Iz Sea Dance tima su naveli sa je trenutno u prodaji ograničeni kontigent kompleta EXIT karata po cijeni od 58 eura, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cijenu.

" Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 27 eura. Za isti dan su u prodaji i ulaznice za FAN PIT po cijeni od 35 EUR, kao i GOLD VIP dnevne ulaznice za 4. jul po 105 eura. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice Exitfest.org", zaključuje se u saopštenju Sea Dance tima.

Preporučujemo za Vas