Njemac osumnjičen da je Rusa oštetio za 234.000 eura

Ruski državljanin V.A. uplatio je novac dok preduzeće i njen ovlašćeni predstavnik Kornienko sumnja se, nisu ispunili svoju ugovornu obavezu
96 pregleda 0 komentar(a)
zgrada policije Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
zgrada policije Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.02.2012. 14:42h

Budvanska Filijala za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijela je krivičnu prijavu protiv firme "Operantio Trading Montenegro" iz Budve i njenog bivšeg izvršnog direktora njemačkog državljanina Vladimira Kornienka (46), zbog sumnje, da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, čime su sumnja se oštetili ruskog državljanina V.A. za iznos od 234.000 eura.

"Naime, V.K. je, kako se sumnja, u periodu dok je bio izvršni direktor i ovlašćeni predstavnik firme „Operantio Trading Montenegro“, počinio pomenuto krivično djelo, na način što nakon zaključenja Ugovora o zajedničkom investiranju, od 20. avgusta 2008. godine, sa oštećenim V.A., kojim se obavezao da će ga u svojstvu siuinvestitora –kupca u projektu izgradnje apartmanskog kompleksa „Sky“, u naselju Prijevor- opština Budva, uvesti u posjed apartmana naznačenog u pomenutom ugovoru, u dogovorenom roku, nakon što V.A. uplati novac u iznosu od 234.000 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je V.A. uplatio novac dok preduzeće i njen ovlašćeni predstavnik Kornienko sumnja se, nisu ispunili svoju ugovornu obavezu, niti je izvršen povraćaj uplaćenog novca, čime je njemački državljanin kako se sumnja, sebi ili firmi čiji je izvršni direktor pribavio protivpravnu imovinsku korist od 234.000 eura.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Kotoru, koji je izvršio kvalifikaciju krivičnog djela.

Bonus video: