Furtula pobjegao od snijega, Vuković od sunca

Naša najbolja atletičarka, skakačica u vis Marija Vuković je Kipar i Južnu Afriku zamijenila Vojvodinom, i narednih 15 dana će trenirati u dvorani “Sajam” u Novom Sadu.
85 pregleda 1 komentar(a)
Danijel Furtula i Marija Vuković, Foto: Privatna arhiva
Danijel Furtula i Marija Vuković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.02.2012. 15:18h

Evropski juniorski vicešampion u bacanju diska, Danijel Furtula, je nakon Medulina i Sremske Mitrovice, pripreme nastavio u Baru. Sa njim, i srpskom bacačicom diska Draganom Tomašević, koja je ispunila normu za Olimpijske igre, radi trener Danilo Krtinić.

"Zbog nevremena i velike hladnoće smo morali da se preselimo u Bar, tradicionalnu zimsku atletsku bazu u koju godinama unazad dolazimo. Naš cilj na Evropskom kupu bacača je medalja u konkurenciji mlađih seniora, naravno pod uslovom da vrijeme za trening bude dobro. Zahvaljujući Atletskom savezu Crne Gore, imamo maksimalne uslove za sprovođenje programa Danijela Furtule", rekao je Krtinić.

Furtuli je prvi cilj sezone 12. Evropski zimski kup bacača, koji se u Baru održava 17. i 18. marta.

"Cilj u ovoj godini je da Furtula osvoji medalju na Evropskom kupu u Baru, i baci normu za Olimpijske igre u Londonu za šta mu nedostaje 2,85 metara. Furtula će učestvovati i na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju, a siguran sam da će se uz ove uslove rada, Crna Gora ponositi sa njim", rekao je Krtinić.

Za razliku od Furtule, naša najbolja atletičarka, skakačica u vis Marija Vuković je Kipar i Južnu Afriku zamijenila Vojvodinom, i narednih 15 dana će trenirati u dvorani “Sajam” u Novom Sadu.

"Pokrajinske vlasti su imale razumijevanja i stvorile su sve uslove za trening u zimskoj sezoni. Za sada nas samo zanima što bolja priprema, dok su takmičenja u drugom planu. Preskočićemo Svjetsko prvenstvo u dvorani i Balkansko prvenstvo, da bi potom maksimalno pripremljena u jeku sezone Marija preskočila olimpijsku normu za šta joj je potreban još jedan centimetar. Marija će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju, a nadamo se da će Atletski savez omogućiti maksimalne uslove priprema, jer za to nema mogućnosti u Crnoj Gori", kazao je Dragutin Topić, trener marije Vuković.

Bonus video: