KARATE

Zatvorene piste zaustavile borce

"Sa velikim žaljenjem moramo konstatovati da nijesmo bili u mogućnosti da učestvujemo na velikom i po naše takmičare i Savez izuzetno značajnom takmičenju", kazao je predsjednik KSCG
125 pregleda 0 komentar(a)
Karate savez press, Foto: Karate savez Crne Gore
Karate savez press, Foto: Karate savez Crne Gore
Ažurirano: 27.03.2019. 15:54h

Karate reprezentacija Crne Gore po prvi put neće učestvovati na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore i Evropskom kupu za mlađe seniore, koje sjutra počinje u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu.

Na tatami je sjutra trebalo da izađu kadeti, u subotu juniori, a nedjelja je bila rezervisana za seniore.

"U utorak kada je trebalo da krenemo bila su zatvorena oba aerodroma. Pošto je let bio planiran preko Beograda i Moskve, pokušali smo i dan kasnije, ali nije bilo mjesta u avionima, a uprkos trudu agencije svi naredni letovi su bili unaprijed rezervisani. Sa velikim žaljenjem moramo konstatovati da nijesmo bili u mogućnosti da učestvujemo na velikom i po naše takmičare i Savez izuzetno značajnom takmičenju", obavijestio je predsjednik Karate saveza Crne Gore Vladimir Mrvaljević.

Sa prošlogodišnjeg šampionata u Novom Sadu naša selekcija se vratila sa četiri medalje, a nikada nije bila bez odličja sa najvećih takmičenja u ovim uzrastima.

"Žao mi je takmičara, zaista su se trudili i bili u sjajnoj formi. Nakon četiri ciklusa priprema u kadetima smo mogli da računamo na medalje od Vida Kopitovića i Strahinje Boškovića, a u juniorima su kandidati za najveći plasman bili Strahinja Rajković, Filip Samardžić, Jelena Maksimović, dok su u mlađim seniorima Ana Drašković i Mijat Vojvodić bili velike uzadanice.

Oni imaju medalje na velikim takmičenjima a na spisku je bilo 20 takmičara i ostali su mogli da naprave iznenađenje, ali imaju manje iskustva. Sa puno entuzijazma su se spremali i velika šteta po njih i naš karate je podatak da je u ovoj godini Baku bio jedina prilika da kadeti i juniori pokažu šta znaju. Za mlađe seniore je drugačije, pošto će biti priključeni pripremama najjače selekcije, kojoj je u prvom dijelu sezone cilj Evropsko prvenstvo na Tenerifima 12. maja", rekao je selektor Dragoljub Fatić.