Hamilton vjeruje u uspješnu sezonu

Prvu trku odvezao je 2007. godine na Velikoj nagradi Australije u Melburnu, a te godine je stigao i do prve pobjede. Trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Kanade na stazi Žil Vilnev u Montrealu
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.02.2012. 12:03h

Luis Hamilton, svjetski šampion u Formuli 2008. godine, želi da zaboravi probleme koje je imao u prošloj sezoni, u kojoj je završio na petom mjestu, i ove se bori za titulu.

Niz privatnih problema uticali su da Britanaca u 2011. bude daleko od borbe za vrh, bio je učesnik mnogih incidenata na stazi i daleko od novog, starog šampiona Sebastijana Fetela.

Nekoliko dana nakon što je Meklaren promovisao novi bolid, Hamilton je izjavio da je maksimalno fokusiran na iskušenja koja ga čekaju od marta.

"Da budem iskren, prošle sezone zbog privatnih problema nisam bio 100 odsto fokusiran ni na jednoj trci. Ovog puta stvari će biti drugačije, probleme iz prošlosti ostavi sam iza sebe i sada sam maksimalno koncentrisan na statzu i borbu za titulu. Kada sam prošle sezone, uz mnogo grešaka, bio peti, onda je realno da se ove, uz maksimalnu koncentraciju, borim za titulu“, optimista je 27-godišnji Hamilton.

Britanac je do sada u karijeri ostvario 17 pobjeda, 42 puta se peo na pobjedničko postolje, a 11 puta je odvezao najbrži krug.

Prvu trku odvezao je 2007. godine na Velikoj nagradi Australije u Melburnu, a te godine je stigao i do prve pobjede.

Trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Kanade na stazi Žil Vilnev u Montrealu.

Bonus video: