Izgorjela kuća Boža Čvorovića na Žabljaku

Vlasnik kuće nakon što je saznao za požar i došao, kazao je da je do prije dva dana u kući, koju turistički iznajmljuje, imao goste
161 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2012. 19:06h

U kući Boža Čvorovića, u naselju Buljev pod (Žabljak), oko 13 časova došlo je do požara. Kuća i sve što se u njoj nalazilo potpuno je izgorjelo uprkos višečasovnoj borbi vatrogasaca i građana da je spase.

U trenutku kada su komšije primijetile dim koji je kuljao ispod krova odmah su pristigla dva vatrogasna vozila i cjelokupni sastav vatrogasne jedinice. U akciju gašenja uključio se veći broj mještana.

Polomljene su škure i stakla na prozorima potkrovlja. Požar je gašen vodom i aparatima za gašenje požara pošto su vatrogasci ušli u unutrašnjost objekta sa gas maskama. Više od dva sata trajala su nastojanja da se požar ugasi i objekat spasi. Svjesni da u tome neće uspjeti spasioci su gasili požar kako bi spriječili njegovo širenje na okolne dvije kuće. To nam je potvrdio komandir vatrogasne službe Drago Popović.

Vlasnik kuće nakon što je saznao za požar i došao, kazao je da je do prije dva dana u kući, koju turistički iznajmljuje, imao goste. U kući nije ložena vatra, a zagrijavala se putem centralnog grijanja na struju. On se nije mogao pretpostaviti mogući uzrok požara.

Osim limenog krova, kuća je izgrađena od drvenog materijala. Uviđaj će se obaviti kad se za to stvore uslovi.

Šteta je ogromna, a procjena će se takođe naknadno utvrđivati.

Galerija

Bonus video: