Beograđanka se satima borila sa sniježnim nametima

Od svoje vikendice, koju više decenija posjeduje u blizini hotela "Jezera" Radmila je krenula u svakodnevnu laganu šetnju
60 pregleda 0 komentar(a)
zabljak, Foto: Obrad Pješivac
zabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 28.01.2012. 13:23h

Beograđanka Radmila (72) doživjela je u petak pravu dramu prilikom povratka iz šetnje prema Crnom jezeru kada je skoro deset sati pokušavala da se izbavi iz sniježnih nameta u kojim se našla kod Vojnog odmarališta.

Radmila nije željela da priča za novine, a spasili su je kdomšije, policajci i građani koji su obilazili jezero i okolne predjele na kojim bi se, prema procjeni ona mogla nalaziti.

Od svoje vikendice, koju više decenija posjeduje u blizini hotela "Jezera" Radmila je krenula u svakodnevnu laganu šetnju.

Dugo se nije vratila pa je oko 21 i 30 časova njena sestra o tome obavijestila komšij,e a jedan od njih Dragan Gaga Karadžić policiju.

"Tada je krenula potraga. Više grupa je tražilo i dozivalo, a ja i taksista Pavle Obradović išli smo do jezera i okolo dok je bilo prtine. Pola sata prije ponoći telefonom mi je javila komšinica Mileva Đerković da je grupa u kojoj se nalazila primijetila Radmilu kod kotlarnice vojnog odmarališta. Ubrzo smo i mi, ali i druge grupe pristigli i izbavili je iz visokih smetova snijega gdje se vidjelo mnoštvo tragova njenog nastojanja da se izbavi", priča Karadžić i dodaje da su odatle do pročišćenog dijela puta, gdje je čekalo vozilo hitne pomoći, pomagali promrzloj ženi da dođe.

Radmili je pomoć ukazana u žabljačkoj zdravstvenoj stanici gdje je konstatovano da nema promrzlina niti bilo kakvih povreda pa se premorena se vratila u vikendicu.

Bonus video: