Abraham zove Sjekloću na duel, odluka sljedeće nedjelje

Sjekloća ima pojas internacionalnog šampiona u WBC verziji, a Abraham evropskog u WBO verziji. Borba bi bila za Abrahamov pojas.
0 komentar(a)
Nikola Sjekloća, Foto: Zoran Đurić
Nikola Sjekloća, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.01.2012. 12:45h

Crnogorski bokser Nikola Sjekloća dobio je ponudu da se bori protiv jedne od najvećih zvijezda super srednje kategorije, Artura Abrahama iz Njemačke.

Sjekloćin menadžer Luka Popović rekao je agenciji Beta da tim još nije odlučio da li će prihvatiti ponudu i da to zavisi od finansijskih uslova.

Sjekloća ima pojas internacionalnog šampiona u WBC verziji, a Abraham evropskog u WBO verziji. Borba bi bila za Abrahamov pojas.

"Nemamo novca da ponudimo Abrahamu da dođe u Srbiju i Crnu Goru, tako da bismo prihvatili odgovarajuću sumu. Ponuda je došla u nezgodno vrijeme, jer postoje šanse da bi Nikola krajem godine mogao da izazove Andrea Vorda", rekao je Popović iz kampa Crvena zvezda Ginis.

Odluka bi trebalo da se donese početkom sljedeće nedjelje.

"Nezgodan je trenutak za nas. Možemo mnogo da izgubimo, pogotovo što je njemačka poznata po sudijama koje štite domaće borce. Znamo i kakva bi reklama bio meč protiv Abrahama, čak i da izgubimo, a budemo dobri", kazao je Popović.

Sjekloća, koji je izabran za najboljeg sportistu Budve u 2011. godinu, trenutno je četvrti na rang-listi WBC, a na prošlom kongresu tog tijela u Las Vegasu predsjednik organizacije Hose Sulejman rekao je da postoje velike šanse da krajem godine izazove Vorda.

Sjekloća ima bogatu amatersku karijeru, sa više od 500 borbi, kao i dvije medalje sa prvenstava svijeta i Evrope. Bio je prvak Mediterana i trenutno je internacionalni šampion u WBC verziji. U profesionalnoj karijeri ima 23 pobjede, od čega sedam nokautom, bez poraza.

Abraham je bio šampion svijeta u srednjoj kategoriji u IBF verziji, a onda je otišao u višu kategoriju da bi učestvovao u revolucionarnom turniru "Super šest".

Tu je u prvom kolu nokautirao Džermejna Tejlora, a onda je diskvalifikovan protiv Andrea Direla, da bi poslije izgubio i od Karla Froča i Vorda. To su mu jedina tri poraza u karijeri. Prije desetak dana vratio se u ring i pobijedio Pabla Oskara Natalija Farijasa u meču za upražnjenu titulu evropskog prvaka u WBO verziji.

Abraham je rođen u Jermeniji, ali živi i boksuje iz Njemačke, gdje je jako popularan i ima ugovor sa televizijom ARD. Važi za izuzetno jakog udarača, ali sa ograničenom tehnikom.

U profesionalnoj karijeri ima učinak od 33 pobjede, od čega 27 nokautom, i tri poraza.

Bonus video: