Demokrate i URA: Ne, Đukanoviću. Pucano je u Oliveru, a ranjeno je cijelo društvo

Dodaju da se sa Đukanoviće slažu u jednom: "Pucano je u Lakić, a ranjena je država"
101 pregleda 11 komentar(a)
Olivera Lakić, Foto: Vesko Belojević
Olivera Lakić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.05.2018. 14:24h

Izjava Đukanovića kako je novinarka Olivera Lakić ranjena kako bi se nanijela šteta njemu i državi je zaista skandalozna, ocjenjuju iz Demokratske Crne Gore i GP URA.

"To je izjava oholog čovjeka koji misli da mu se može da i nakon pucnja u slobodu obasipa javnost svojim sramnim izvrtanjem teza. Reče šef šefu organizovane kriminalne grupe kako je pucano u Oliveru, a ranjen on. Stiče se utisak: da je nastavio, vjerovatno bi rekao kako je Olivera kriva zato što je dobila metak u nogu. Bezosjećajna izjava podlog čovjeka svirepog uma. Ne, gospodine Đukanoviću. Pucano je u Oliveru, a ranjeno je cijelo društvo. Pucano je u Oliveru, a ranjen je sistem univerzalnih vrijednosti, od kojih su mnoge njegovane i u tradicionalnoj Crnoj Gori, a među kojima je sloboda izdignuta na pijedestal našeg kolektivnog sjećanja", navodi se u saopštenju.

Dodaju da se sa Đukanoviće slažu u jednom: "Pucano je u Lakić, a ranjena je država".

"Ali ne tvoja država u državi, koja je i izrodila ove pošasti koje nas svaki dan podsjećaju koliko je, zapravo, bila jednako sramna izjava tvoje Vesne Medenice, koja je svojevremeno ustvrdila da „organizovani kriminal u Crnoj Gori ne postoji“. Ne! Ta i takva tvoja država nije ranjena. Ta i takva tvoja država je ranila Oliveru. Ta i takva tvoja država je ranila normalnu, istinsku i slobodoumnu Crnu Goru. A ti da imaš i malo stida, nakon ovakve izjave bi se povukao sa mjesta predsjednika prije nego si formalno i stupio na njega", zaključuje se.

Bonus video: