Novljanin prekinuo štrajk glađu. Brat mu uplatio dug

Željko će biti na protestu u Podgorici da podrži ljude koji žive u sličnim uslovima kao i on
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2012. 17:52h

Nakon što je njegov brat Nenad uplatio nedostajući dio novca za prvu ratu duga za struju, Željko Mijović iz Zelenike je prekinuo štrajk glađu i žeđu.

Šestočlanoj porodici Mijović u ponedjeljak je isključena struja zbog duga od 1.930 eura.

Željko Mijović je počeo otplatu duga i redovno plaćanje struje od avgusta prošle godine, ali u hercegnovskoj organizacionoj jedinici Snabdijevanje su tražili da prvo izmiri 50 odsto duga, a da tek onda sa Elektroprivredom sklopi ugovor o otplati preostalog duga na rate.

Mijović nije mogao da skupi toliko novca, jer ne rade ni on ni supruga, a sa četvoro djece žive od 200 eura pomoći države i od onoga što zaradi radeći povremene poslove.

Nakon što je supruga Vesna uplatila 100, a brat Nenad 350 eura, u hercegnovskoj organizacionoj jedinici Snabdijevanje pristali su da sa Željkom Mijovićem potpišu ugovor o otplati preostalog duga na 24 mjesečne rate. Sa prethodnim uplatama dug za struju je smanjen za 850 eura, što je 50 odsto duga.

Nije želio milostinju

Iako su Mijoviću, dok je štrajkovao, mnogi nudili novčanu pomoć, on je to odbio uz obrazloženje da „ne želi milostinju, već iste uslove za otplatu duga kao i ostalim potrošačima (prva uplata 20 odsto duga).

Željko će biti na protestu u Podgorici da podrži ljude koji žive u sličnim uslovima kao i on.

Supruga Vesna i njihovo četvoro djece bili su preksinoć do ponoći sa Željkom ispred zgrade Elektrodistribucije, gdje je on štrajkovao.

Imao je i podršku prijatelja, koji su ga zvali telefonom skoro cijelu noć, članova KK “Primorje” u kome trenira njegova kćerka i drugih znanih i neznanih građana.

Galerija

Bonus video: