Svečano otvorene Olimpijske igre mladih

Crnu Goru predstavlja Milena Radojičić koja će se takmičiti u alpskom skijanju, u slalomu i veleslalomu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2012. 10:29h

Spektakularnom ceremonijom uz defile 1.059 sportista iz 70 država svijeta zvanično su otvorene prve Zimske Olimpijske igre mladih u austrijskom sportsko-turističkom centru Inzbruku.

Ceremoniju je obilježio nastup popularnih muzičara i folklornih ansambala koji su u tradicionalnim nošnjama prikazali dio austrijske tradicije, kao i atraktivne akrobacije snou-bordera i skijaša.

Odlukom organizator, koji je dva puta bio domaćin Zimskih olimpijskih igara, upaljena su tri olimpijska plamena.

Olimpijski plamen upalili su austrijske legende alpskog skijanja Egon Zimerman u čast Igara održanih 1964. godine i Franc Klamer, olimpijski šampion iz 1974. godine.

Čast da upali olimpijski plamen prvih Zimskih Olimpijskih igara mladih imao je Paul Gerstgraser, austrijski takmičar u nordijskoj kombinaciji i po mnogima jedan od najboljih mladih sportista u zimskim sportovima.

Na Zimskim Olimpijskim igrama mladih učestvuju sportisti uzrasta od 14 do 18 godina starosti, a Crnu Goru predstavlja Milena Radojičić koja će se takmičiti u alpskom skijanju, u slalomu i veleslalomu.

Programom prvih zimskih Olimpijskih igara mladih veleslalom je predviđen za 18, a slalom za 21. januar.

Radojičić je kazala da su joj Igre u Inzbruku najznačajnije takmičenje ove godine i da se za nastup pripremala od oktobra.

“Više od 100 takmičara je prijavljeno u obje discipline u kojima ću nastupiti. Trudiću se da ostvarim što bolji plasman i na najbolji mogući način reprezentujem Crnu Goru. Moja omiljena disciplina je slalom, ali vidjećemo šta ću moći da napravim”, kazala je Radojičić agenciji MINA.

U crnogorskoj delegaciji su još trener Marina Kosić i Predrag Marsenić, iz Crnogorskog olimpijskog komiteta, koji će biti šef misije.

Bonus video: