Nikšić: U masovnoj tuči radilo sječivo

Direktor nikšićke bolnice Ilija Ašanin kazao je da su oba mladića zadobila teške povrede nanijete hladnim oružjem
144 pregleda 0 komentar(a)
budva taksi, Foto: Vuk Lajović
budva taksi, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.01.2012. 09:57h

Ako se izuzme masovna tuča u kafiću “Amaro” u Nikšiću, novogodišnje proslave u Crnoj Gori su s aspekta javne bezbjednosti protekle bez većih incidenata.

Pola sata nakon ponoći u novogodišnjoj noći, u Vardarskoj ulici u Nikšiću, došlo je do masovne tuče u kojoj su teške povrede zadobili Marko Bulatović (21) i Ratko Stanišić (18).

Direktor nikšićke bolnice Ilija Ašanin kazao je da su oba mladića zadobila teške povrede nanijete hladnim oružjem. Bulatović je imao rane u predjelu grudi, stomaka i ekstremiteta, dok je Stanišić imao rane na stomaku.

„Obijica su odmah operisana i sada se nalaze na intenzivnoj njezi i stabilnih su vitalnih parametara“, kazao je Ašanin.

On je saopštio da je u prazničnim danima pored pomenutog slučaja, u hitnoj i internoj službi zabilježeno oko 190 pregleda. Kako je objasnio Ašanin, uglavnom je riječ o lakšim povredama usljed padova a zabilježeni su i slučajevi opijanja, ali ih je bilo manje nego prošlih godina.

U Budvi bez problema

Budvanska policija tokom dvije novogodišnje noći imala je pune ruke posla, ali u gradu nije bilo ni jednog većeg incindenta, iako se slavilo od trga, preko brojnih lokala i hotela.

Manja tuča dogodila se ispred noćnog lokala „Torine“ u novogodišnjoj noći, a slična tuča je bila i ispred diskoteke „Trokadero“.

Manja tuča dogodila se ispred noćnog lokala „Torine“ u novogodišnjoj noći, a slična tuča je bila i ispred diskoteke „Trokadero“, ali su pripadnici policije odmah reagovali.

”Riječ je o koškanju mlađih ljudi, uglavnom u alkoholisanom stanju. Bilo je nekoliko privođenja, upravo zbog pripitosti, kada je dolazilo i do omalovažavanja službenih lica“, naveli su u policiji.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Zdravko Šljukić kazao je „Vijestima“ da je kompletno ljudstavo bilo na terenu, ali da nije bilo većih intervencija.

Odmah je na lice mjesta stigla policija , te kola Hitne pomoći, a jedan od vozača je prebačen u Dom zdravlja, gdje mu je ukazana pomoć.

"Riječ je o lakšim povredama", potvrđeno je u „Vijestima“. Od vozača je uzeta krv za analizu, jer se sumnja da su bili u alkoholisanom stanju.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Zdravko Šljukić kazao je „Vijestima“ da je kompletno ljudstavo bilo na terenu, ali da nije bilo većih intervencija.

“Pripadnici naše jedinice bili su angažovani i na Trgu gdje je bio javni doček, ali na svu sreću sve je prošlo u najboljem redu – kazao je Šljukić, navodeći da će i vatrogasci bili obje noći pripravni.

Budvanska služba Hitne pomoći bila je više nego aktivna tokom novogodišnjih praznika, a uglavnom je riječ o intervencijama kada je riječ o prekomjernoj upotrebi alkohola.

Tuča bez težih posljedica

U i Podgorici je zabilježena tuča grupe mladića u novogodišnjoj noći u centru grada, ali nije bilo teže povrijeđenih. U novogodišnjoj noći intervenisali su vatrogasci koji su uspjeli da spriječe širenje požara na brdu Gorica koji je, najvjerovatnije, izazvala petarda.

U Pljevljima je novogodišnja noć protekla mirno.

U Hitnoj službi u Pljevljima kazali su da su ove godine imali manje posla nego prethodnih godina. Pomoć u Hitnoj službi zatražilo je nekoliko, uglavnom mlađih Pljevljaka zbog prekomjernog konzumiranja alkoholnih pića.

Tokom novogodišnjih praznika i u Ulcinju je bilo mirno i nije bilo značajnijih kršenja javnog reda i mira.

Danlovgradska policija nije zabilježila tuče u novogodišnjoj noći, osim bezuspješan pokušaj pljačke kaldionice Sporting u Spužu - lopovi su pobjegli kada se upalio alarm.

Tokom novogodišnjih praznika i u Ulcinju je bilo mirno i nije bilo značajnijih kršenja javnog reda i mira.

“Sve je pošlo za Budvu. Ona nam je uzela i goste - kazao je “naš neimenovani”Vijestima sagovornik iz policije.

“Vijesti” saznaju da je tokom novogodišnje noći nekoliko osoba potražilo pomoć u hitnoj službi Doma zdravlja nakon tuče u jednom od lokala, ali u policiji tvrde da nije bilo nikakve prijave da se desila tuča.

Bonus video: