Najzanimljivija istraživanja o ljubavi sprovedena u 2011.

Portal „OKCupid.com“ je na osnovu istraživanja koje je sproveo na online profilima 4300 žena, došao do zaključka da neskrivanje mana pozitivno utiče na pripadnike jačeg pola.
77 pregleda 0 komentar(a)
brineta, djevojka, momak, ljubav, Foto: Shutterstock.com
brineta, djevojka, momak, ljubav, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 27.12.2011. 14:16h

Intimna veza između muškarca i žene i dalje sa sobom nosi brojna pitanja na koja nijesu pronađeni odgovori, i kao takva, inspiracija je brojnim naučnicima i stručnjacima koji pokušavaju da odgovore na njih.

Neka od istraživanja koja su sprovodena sa tim ciljem su zanimljiva, neka poučna, neka iznenađujuća, a sa nekima se mnogi ne slažu, a ovo su neka sprovedena u 2011. godini koja su među najzanimljivijima.

Muškarci vole ostavljene žene

Da muškarci vole žene koje su ostavljene u prethodnoj vezi, a da žene vole muškarce koji su ostavili svoju bivšu partnerku je zaključak istraživanja koje su sproveli naučnici sa Univerziteta u Mičigenu. Ovaj zaključak je objašnjen činjenicom da je muškarčeva potreba za dominacijom zadovoljena ukoliko je djevojka ostavljena, jer to dokazuje da ona nije previše zahtjevna. Dok žene, sa druge strane, vole kada muškarci prekinu vezu jer im je to siguran pokazatelj da neće patiti za bivšom.

Isticanje mana je pozitivno

Portal „OKCupid.com“ je na osnovu istraživanja koje je sproveo na online profilima 4300 žena, došao do zaključka da neskrivanje mana pozitivno utiče na pripadnike jačeg pola. Naime, muškarci su među fotografijama birali najljepše žene, koje su svakako zauzele prvo mjesto, ali su se na drugom mjestu našle one koje na fotografijama imaju neku istaknutu manu, a ne osrednje žene.

Prepoznaj tipa koji vara – pomoću glasa

Boja i visina glasa otkrivaju varalice, tvrdi istraživanje koje je sprovedeno među 120 studenata jednog kampusa. Žene muške glasove dubokih tonova povezuju sa prevarom, dok muškarci vjeruju da ih žene sa visokim tonovima u glasu varaju, a objašnjenje je pronađeno u biologiji. Naime, dublji glas se povezuje sa većom količinom testosterona, a samim tim i sa promiskuitetnim muškarcem.

Žene koje slušaju Adel su bolje u online ljubavima

Istraživanje koje je sproveo portal „Tastebuds.fm“ pokazalo je da su žene koje slušaju muziku britanske pjevačice Adel bolje u ostvarivanju online komunikacije sa muškarcima, kao i pri otpočinjanju veza, u čemu su takođe dobri i muškarci koji slušaju „King of Leon“. Sa druge strane, slab uspjeh na ovim poljima ostvaruju ljubitelji Metalike, Linkin Parka i depresivne muzike.

Hrčak je loš izbor za kućnog ljubimca

Portal „Craiglist.co.uk“, sproveo je istraživanje koje je pokazalo da je hrčak najneatraktivniji kućni ljubimac, koji je kod nekih parova razlog prekida veze ili je krivac za to što veza nije ni otpočela.

Muškarci se duže sređuju od žena

Jedna studija je pokazala da muškarcu treba 81 minut da se spremi, dok je ženi potrebno manje vremena, 75 minuta. Navodi se da muškarci provedu pod tušem 23 minuta, 18 minuta se briju, 10 minuta čiste lice, a 13 minuta biraju šta da obuku.

Žene bolje pamte ako im se nešto kaže dubokim glasom

Stručnjaci sa Univerziteta u Aberdinu su otkrili da žene bolje registruju stvari koje im se kažu dubljim glasom i da ono što je rečeno visokim tonom brže zaborave.

Bonus video: