Doktor Mikulić osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog primanja mita

Mikulić, radiolog u podgoričkom Kliničkom centru, proglašen je krivim da je u nekoliko navrata primio ili tražio mito za preglede, od 50 do 200 eura
307 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 15:15h

Doktor Andrija Mikulić osuđen je na 14 mjeseci zatvora zbog primanja mita, a za posredovanje u tom krivičnom djelu bivši policajac Blagoje Janjušević osuđen je na pola godine zatvora.

Doktor Mladen Filipović i sudija Osnovnog suda u Nikšiću Božo Blagojević oslobođeni su optužbe da su davali mito za Mikulićeve ljekarske preglede.

Sudija Višeg suda Ratko Ćupić izrekao je presude uhapšenima u policijskoj akciji Magnet, koji se terete za primanje i posredovanje u davanju mita za ljekarske preglede, objavio je Radio Antena M.

Mikulić, radiolog u podgoričkom Kliničkom centru, proglašen je krivim da je u nekoliko navrata primio ili tražio mito za preglede, od 50 do 200 eura.

Prema obrazloženju presude, dokazano je, mjerama tajnog nadzora i iskazima svjedoka, da je Mikulić krajem prošle i početkom ove godine primio 50 eura mita za pregled pokojnog Zorana Drakulovića, 100 eura za pregled Radoslava Spalevića i 200 eura od Hasana Curovića za pregled Ajše Curović.

Žalba na presudu

Sudija Ćupić je saopštio da je Mikulić uz posredovanje optuženog policajca Blagoja Janjuševića, za pregled Radovana Blagojevića uzeo mito od 50 eura.

Janjušević je, kako se navodi u presudi, bezuspješno pokušao da za račun Mikulića uzme od Radovanovog brata, sudije nikšićkog suda Boža Blagojevića, još 50 EUR. Zbog toga je Janjušević osuđen na pola godine zatvora.

Oslobođeni su krivice, zbog nedostaka dokaza, sudija Blagojević i Mladen Filipović, vlasnik privatne ljekarske ordinacije Filipović.

Advokat Ljiljana Vulić, branilac Mikulića, najavila je da će se žaliti na presudu.

Ona smatra da ni tajni nadzor ni Hasan Curović, kao ključni svjedok optužbe, nijesu dokazali krivicu njenog klijenta.

Bonus video: