Bijelo Polje: Kalezić osumnjičen da je oštetio budžet za 119.000 eura

U Centralnom registru privrednog suda Crne Gore piše da je izvršni direktor, ovlašćeni zastupnik i osnivač preduzeća "Tehnofleš" Snežana Kalezić (48)
195 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2011. 16:33h

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv ovlašćenog lica u bjelopoljskom preduzeću ''Tehnofleš'' Mileta Kalezića (53) i protiv tog preduzeća zbog sumnje, da su izvršili krivično djelo lažni bilans i oštetili Budžet za iznos od 119.193 eura, saznaju "Vijesti".

“Sumnja se da je u periodu od 1. januara do 31. decembra 2010. godine, podigao novac sa žiro računa pomenutog preduzeća za putne troškove i po drugim osnovima, u ukupnom iznosu 387.702 eura. On je prikazao sumu, u bilansu uspjeha za 2010. godinu, kao fiktivni trošak, bez posjedovanja dokaza o trošenju sredstava i umanjio oporezivu dobit preduzeća ''Tehnofleš'' za pomenuti iznos. Tako je oštetio Budžet Crne Gore, za iznos od 34.893 eura, praveći protivpravnu korist sebi i preduzeću ''Tehnofleš'', saopšteno je iz Uprave policije.

Mile Kalezić je direktor i osnivač građevinske firme "Amigo" i osnivač firme "Celex import"

Uplatili manje poreza

Od te sume je Poreskoj upravi Područne jedinice Bijelo Polje po osnovu PDV-a, od strane preduzeća ''Tehnofleš'' uplaćeno 6.428,91 euro, a uvidom u dostavljene fakture dobavljača, utvrđeno da je pomenuto preduzeće zadužilo ulazni PDV u iznosu od 13.924 eura.

Sumnja se da je na ovaj način je Kalezić oštetio Budžet Crne Gore za sumu u iznosu od 67.525,30 eura

Policija sumnja da je preduzeće ''Tehnofleš'' uplatilo Poreskoj upravi Područne jedinice Bijelo Polje za poreze na plate i doprinose, 4.473 eura, dok je prema važećim zakonskim propisima, postajala obaveza da bude uplaćen iznos od 21.248 eura.

U Centralnom registru privrednog suda Crne Gore piše da je izvršni direktor, ovlašćeni zastupnik i osnivač preduzeća "Tehnofleš" Snežana Kalezić (48).

Mile Kalezić je direktor i osnivač građevinske firme "Amigo" i osnivač firme "Celex import". Firma "Tehnofleš" je osnivač radija "Amigo".

Bonus video: