Kisić, Lekić i Alivodić najbolji na Otvorenom prvenstvu Podgorice u šahu za mlade

Tri prvoplasirana takmičara u sve tri grupe dobila su novčane nagrade od 100, 60 i 40 eura, kao i medalje i pehare.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2011. 12:46h

Centar za razvoj šaha''Dijagonale'' u saradnji sa KIC-om ''Budo Tomović'', a pod pokroviteljstvom Glavnog grada Podgorica, organizovao je po treći put Otvoreno prvenstvo Podgorice u šahu za mlade, ovoga puta povodom 19. decembra – Dana oslobođenja Podgorice.

Učestvovalo je 78 mladih šahista, iz više crnogorskih gradova, među kojima i brojni državni prvaci.

U najstarijoj grupi, od 14 do 18 godina, nastupilo je 12 takmičara, a pobijedio je Božidar Kisić iz Nikšića sa 5,5 sakupljenih poena. Drugo mjesto je zauzeo Miloš Pečurica iz Bara sa 5,5 poena, ali slabijim buholcem, dok je treći bio Jovan Jovančević iz Podgorice sa 5 poena.

U grupi od 10 do 14 godina igralo je 39 takmičara a najbolji je bio Lazar Lekić iz Bara sa 6,5 poena iz sedam partija. Drugi je bio Danilo Tošić iz Podgorice sa 6 poena, a treći Lazar Lukić, takodje iz Podgorice, sa 5,5 poena.

U grupi do10 godina nastupilo je 27 takmičara. Nakon sedam odigranih kola najviše poena sakupio je Dario Alivodić iz Podgorice sa 6 poena. Drugi je bio Aleksandar Drašković iz Pljevalja sa istim brojem poena, ali slabijim Buholc koeficijentom. Treće mjesto je zauzeo Danilo Dragišić iz Podgorice sa 5,5 poena.

Tri prvoplasirana takmičara u sve tri grupe dobila su novčane nagrade od 100, 60 i 40 eura, kao i medalje i pehare.

“Ovo, kao i prethodna dva prvenstva Podgorice, pokazalo je da je jedno od najbrojnijih i najkvalitetnijih takmičenja za mlade u našoj zemlji”, rekla je Radmila Milošević, direktorica Centra za razvoj šaha "Dijagonale".

Bonus video: