Hilkenberg vozi za Fors Indiju

Mladi Njemac će u Fors Indiji zamijeniti Adriana Sutila, za kojeg se već više mjeseci očekivalo da će napustiti tim
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2011. 22:08h

Njemac Niko Hilkenberg voziće za Fors Indiju uz Pola di Restu (Velika Britanija) u narednom šampionatu Formule 1, prenosi B92.

Hilkenberg je ove sezone bio test vozač te ekipe, a naredne će se vratiti u Formulu 1, pošto je tokom 2010. godine branio boje Vilijamsa.

Mladi njemački vozač će u Fors Indiji zamijeniti Adriana Sutila, za kojeg se već više mjeseci očekivalo da će napustiti tim.

"Očigledno je da sam presrećan što ću ostati u timu i što sam dobio priliku da vozim sljedeće sezone. Nije mi bilo lako da sa strane posmatram akciju na stazi, ali sam dao sve od sebe da pomognem timu i pokažem šta sve mogu. Veoma sam motivisan i želio bih da se zahvalim svima koji su vjerovali u mene“, rekao je Hilkenberg.

Di Resta je ove sezone imao impresivnu debitantsku sezone i njegov ostanak u Fors Indiji nije iznenađenje.

"Radujem se svojoj drugoj sezoni u Formuli 1 i daljem napretku sa Fors Indijom. Oduvijek sam govorio da volim što sam dio ovog tima, koji je ambiciozan, gladan uspjeha i dobro funkcioniše. Vjerujem da možemo da napredujemo sljedeće godine i da se umiješamo u borbu sa najboljima“, naglasio je Britanac.

Sada su ostala samo još dva mjesta u Formuli 1, po jedno u Vilijamsu i Hispanija rejsingu.

Za njih konkurišu Rubens Barikelo, Adrian Sutil, Bruno Sena, Vitalij Petrov i Haime Algersuari.

Bonus video: