Saznajte zašto nije dobro biti mršav

Uživanje u ukusnoj hrani nije samo dobro za vaše tijelo, nego i vaš um, a neke hranjive supstance čak mogu uticati na poboljšanje raspoloženja.
317 pregleda 0 komentar(a)
dijeta, Foto: Www.shutterstock.com
dijeta, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 13.12.2011. 13:54h

Nema ništa loše u tome da želite biti zdravi i u dobroj formi. To, čak, možete i vrlo lako postići, jedući svakodnevno pet porcija voća i povrća, smatraju nutricionisti. Stalno izgladnjivanje može ozbiljno ugroziti vaše zdravlje, upozoravaju stručnjaci. U želji da nosite što manji broj odjeće, možete si stvoriti zdravstvene probleme. Osim toga, možete i izgledati mnogo gore nego kada ste imali nekoliko kilograma viška! Stoga, donosimo vam pet razloga da već danas odustanete od rigorozne dijete i skidanje viška kilograma ostavite za proljeće.

Prehlada za prehladom

Ako ne jedete dovoljno, vaše tijelo ne dobija dovoljno hranjivih tvari, što nije dobro za cirkulaciju. Čak ni dijeta na bazi supe od cvekle nije dobro rješenje, jer ne sadrži sve potrebne vitamine. Dakle, zima je vrijeme kada definitivno treba da zaboravite na dijete. Ako svoje tijelo ne opskrbljujete dovoljnim količinama vitamina i hranjivih elemenata, vas će imunološki sistem oslabiti i biti neotporan na sve vrste virusa i bolesti. Osim toga, poslije će vam trebati više vremena da biste se oslobodili njih.

Promjene raspoloženja

Uživanje u ukusnoj hrani nije samo dobro za vaše tijelo, nego i vaš um, a neke hranjive supstance čak mogu uticati na poboljšanje raspoloženja. Stoga se opustite i uživajte u ukusnim večerama s bliskom ljudima, a raspoloženje će doći samo po sebi.

Prerano starenje

I sami možete primjetiti da mnoge slavne osobe koje se stalno izgladnjuju i izgledaju zaista premršavo, i već u tridesetim djeluju nezdravo i dosta starije. Na njihovim licima nema sjaja, a bore su jako vidljive - a to svakako ne želi ni jedna žena, pa ni vi. Stoga, nemojte se izgladnjivati, ako ne želite izgledati poput njih.

Neplodnost

Želite li uskoro ostati u drugom stanju i pitate se kad je pravo vrijeme za to? Ako ste često na dijetama i nemate dovoljno kilograma koliko odgovara vašem tijelu, to može jako utjecati na vašu plodnost. Naravno, Viktoria Bekam je iako premršava, uspjela da ostane u drugom stanju čak četiri puta, ali vi sigurno ne priželjkujete trudnoću visokog rizika?

Muškarci vole ženske obline

Na trenutak zatvorite ženske časopise i zavirite u muške. Tu sigurno nećete naći ni jednu mršavicu. Muškarci za njih kažu 'sama kost i koža'. Oni žele ženu koje ima čvrstu i lijepo zaobljenu guzu, izražen struk i lijepo oblikovane grudi. Iako nas od rane dobi uvjeravaju da smo lijepe, samo kad smo mršave, većina muškaraca uopšte se ne slaže s tim. Samo ih pitajte.

Bonus video: