MOŽDA NIJESTE ZNALI

Evo za šta je sve dobra voda

Dehidracija može da vas razboli i izazove znake preranog starenja. Osim bora, rezulttat od dehidracije su alergije, astma, kolitis, zatvor, migrene i reumatoidni artritis ...
476 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 11:23h

Voda nije samo samo važna za zdravlje, već je i neophodna za gubitak tjelesne težine.

1.Kada ste žedni, već ste dehidrirali! Većina će posegnuti za čašom vode, tek kad tijelo registruje žeđ, ali u stvarnosti, to je posljednja mjera našeg tijela da dobije potrebnu vlažnost. Hronična dehidratacija može da izazove bolest i prevremeno starenje. Dakle, prije nego što počnete da osjećate da su vam uglovi usana suvi posegnite za tečnošću.

2. Voda se bori protiv umora bolje nego kafa. Iako će većina nas posegnuti za popodnevnom šoljicom kafe kako bi budno pregurala dan, mi zapravo pitanje umora samo maskiramo. Kofein djeluje kao diuretik, što dovodi do više mokrenja i samim tim dehidracije. Kada ste umorni popijte čašu vode i možda ćete biti iznenađeni koliko ćete imati koristi.

3. Prosječnoj osobi dnevno je potrebno oko osam čaša vode da normalno funkcioniše. Vodu obavezno treba da pijete prije i poslije treninga kako bi vam pomogla u mršavljenju.

4. Dehidracija može da vas razboli i izazove znake preranog starenja. Osim bora, rezulttat od dehidracije su alergije, astma, kolitis, zatvor, migrene i reumatoidni artritis ... Nikada nije kasno da preuzmute kontrolu nad svojim zdravljem i počnete da pijete osam čaša vode dnevno.

5. Mršavljenje! Čaša vode može da prevari želudac pružaći osjećaj da je pun, a istovremeno pruža hidrataciju bez neželjenih kalorija. Dakle, ako želite da smršate na zdrav način voda može da pomogne.

6. Hrana može da bude veliki izvor vode. Svježe voće i povrće pomaže u hidriranju naših tijela skoro kao i čaša vode. Najveći procenat vode imaju jagode i lubenice sa nevjerovatnih 92 odsto. Odmah iza njih su maline, ananas, dinja, breskve i pomorandže.