Spin Unika preuzima primat

Predvođeni trenerom Dorelom Ardeljanom, prvotimci ovog kluba nadvisili su u međusobnim mečevima finaliste prošlogodišnje sezone.
154 pregleda 0 komentar(a)
Stonoteniski klub Spin, Foto: Privatna arhiva
Stonoteniski klub Spin, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.12.2011. 09:28h

Nakon epskih mečeva finala plej-ofa za prvaka države prethodne sezone, u kojima je Budućnost zahvaljujući boljoj startnoj poziciji u majstorici iskoristila prednost domaćeg terena da savlada Lovćen, jesenji dio u ovoj sezoni obilježili su stonoteniseri Spin Unike. Predvođeni trenerom Dorelom Ardeljanom, prvotimci ovog kluba nadvisili su u međusobnim mečevima finaliste prošlogodišnje sezone.

"Iako klub tek ulazi u drugu deceniju od osnivanja postignuti su sjajni rezultati. U sezoni 2004/2005. i godinu kasnije osvojene su titule državnog prvaka, a klub je bio sjajan organizator Evropskog kupa u Podgorici. Stigle su za to i čestitke iz vrha Evropske teniske asocijacije. Osim toga, organizatori smo liga osnovnih i srednjih škola i lige radnih organizacija. Svi naši treneri i prvotimci najmanje jednom nedjeljno treniraju štićenike Centra za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci. Uključeni smo, dakle, u akciju sportom protiv droge, a sve to kandidovalo je Spin za saradnju sa renomiranom osiguravajućom kućom Unika", kazao je za „Vijesti” predsjednik Spin Unike Vojin- Dule Rašković.

A o uspjehu prvotimaca ovog kluba pokazatelj su i rezultati na sajtu Stonoteniskog saveza Crne Gore. Predvođeni državnim reprezentativcem Lazarom Jankovićem, koji je prethodne sezone igrao za Lovćen, te Darijom Ardeljanom i Vladimirom Đukićem, Spin Unika ima respektabilan sastav.

"Imamo i kvalitetnu rotaciju, pošto su u ekipi Luka i Slaviša Đurđević, Stefan Rašović, a ogroman doprinos je iskustvo Selmana-Paja Efovića, osnivača kluba Nenada Raičevića i Petra Devića. Dević je zadužen i za rad s mlađim kategorijama, jer klub želi da se oslanja na svoje snage. U planu je i formiranje ženskog tima, kako bi i neprikosnovena Budućnost morala da daje više da bi ostala na tronu. Što se tiče prvog tima, očekujemo da će zadržati prvo mjesto i okititi se titulom državnog prvaka, a onda slijedi napad i na Evropu", rekao je Rašković.

Neumoljive dame Budućnosti

A poput prethodnih sezona i jesenji dio ove u Crnogorskoj stonoteniskoj ligi obilježile su igračice Budućnosti. U odsustvu tri prvotimke, Ive Janković i Snežane Ćulafić koje su na studijama u inostranstvu, te Nede Milačić-Bogdanović, „plave” su predvođene Jelenom Gajić uspjele da u posljednjem jesenjem kolu savladaju i najvećeg rivala, Golden plejer.

Gajićeva, nekadašnja reprezentativka Jugoslavije i Švedske nije izgubila ni set u ligi. Sezonu je u pojedinačnoj konkurenciji obilježila igračica Golden plejera, Simona Perović, 13-godišnjakinja koja je aktuelna državna prvakinja u četiri uzrasne kategorije, uključujući i najjaču seniorsku.

To je prije nje uspjelo još 1994. godine Lidiji Vujović iz Lovćena.

Bonus video: