Ništa od neizvjesnosti, maksimalna pobjeda Budvanske rivijere

Izabranici Veselina Vukovića slavili su večeras protiv najvećeg rivala 3:0 (25:16, 25:16, 25:17), u zaostaloj utakmici 6. kola Prve muške lige.
0 komentar(a)
Irfan Hamzagić, Foto: Vesko Belojević
Irfan Hamzagić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.12.2011. 18:35h

Tradicija se nastavlja – odbojkaši Budvanske rivijere 12. put u posljednjih 13 mečeva nijesu prepustili ni set Budućnosti. Izabranici Veselina Vukovića slavili su večeras protiv najvećeg rivala 3:0 (25:16, 25:16, 25:17), u zaostaloj utakmici 6. kola Prve muške lige.

Bila je to generalna provjera dva tima pred nastavak evropskih borbi. Budvane za sedam dana očekuje meč sa francuskim Turom u Ligi šampiona, dok Budućnost u “Morači” igra sa grčkom Lamijom, u prvom meču osmine finala CEV kupa. Po prikazanom, Rivijera spremnije dočekuje evropski izazov. Jasno, rezultat ne predstavlja iznenađenje, jer je razlika u kvalitetu očigledna, ali su Budvani imali bolji pristup meču, igrali su bolje. Sa druge strane, ekipa Zorana Vukčevića nije pokazala onoliko koliko objektivno može, puno je griješila, imala velikih problema na prijemu servisa. Podatak da je Budućnost samo jednom vodila u tri seta (2:1, na početku trećeg seta), dovoljno govori o odnosu snaga na večerašnjem meču.

"Kako radimo na treninzima, tako smo igrali i na ovoj utakmici. Budućnost u takvoj situaciji nije imala ništa da traži, a rezultat na kraju je potpuno realan. Nijesmo im uopšte dali šansu da bilo šta naprave. Sa druge strane, utakmica i nije bila nešto posebno kvalitetna, nijesmo igrali bog zna kako, a nijesu ni oni. Siguran sam da momci u Budućnosti mogu mnogo više, i treba im vremena, jer su mladi, a dosta njih poznajem iz reprezentacije, pa znam koliko mogu i vrijede. Siguran sam da će u narednim mečevima igrati bolje. Želim im puno sreće protiv Lamije", kazao je Simo Dabović, tehničar Budvana.

Vuković od od početka šansu ukazao tehničaru Daboviću, korektoru Raiču, primačima servisa Dukiću i Ćaćiću, srednjim blokerima Čediću i Ćuku, te liberu Rašoviću. U drugom setu je Petković zamijenio Dabovića, dok je od početka trećeg seta Marković zaigrao umjesto Ćuka. Kod 23:15 u trećem setu šansu je dobio i Stevanović, umjesto Dukića.

Za Budućnost su od starta igrali tehničar Novoselac, korektor Hamzagić, primači Ristić i Đukić, srednji blokeri Ječmenica i Đuranović, te libero Medojević. U toku meča šansu su dobili i Bošković, Strugar, Radović, Vukašinović i Babić.

"Očekivali smo da ćemo malo bolje odigrati, ali smo odigrali ispod nivoa kako to inače radimo. Mi smo dobro servirali, ali su oni dobro držali prijem servisa, i nijesu nam u nijednom trenutku dozvolili da se razigramo. Bili su borbeni i dominantni u odnosu na nas. Protiv Grka ćemo morati mnogo bolje i drugačije da igramo ako želimo nešto da uradimo", kazao je korektor Budućnosti Irfan Hamzagić.

U drugom meču današnjeg programa, Jedinstvo je u Bijelom Polju savladalo Ibar 3:0 (14, 11, 13), u zaostalom meču 8. kola.

Budvanska rivijera – Budućnost 3:0 (25:16, 25:16, 25:17)

Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 70. Sudije: Masoničić i Beljkaš (Bar).

Budvanska rivijera: Ćaćić, Ćuk, Radović, Raič, Stevanović, Dabović, Dukić, Čedić, Petković, Jeftović, Marković, Rašović (libero).

Budućnost: Vukašinović, Babić, Đuranović, Ristić, Đukić, Bošković, Novoselac, Ječmenica, Hamzagić, Radović, Strugar, Medojević (libero).

Bonus video: