Da, za vas je dobro kad nema kartica

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, među zabranjena ponašanja trgovca spada i “saopštavanje netačnih, nepotpunih, nejasnih i dvosmislenih informacija o proizvodu ili uslovima prodaje” (član 67, tačka 1)
0 komentar(a)
Cineplexx, Foto: Vesko Belojević
Cineplexx, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.12.2011. 19:16h

Prvo želim da kažem da prihvatam odgovornost i izvinjavam se za svoje greške - kartice se dobijaju, kad ih ima, a Cineplexx bira filmove od onih koje mu distributer ponudi.

No, da se vratimo na temu. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, među zabranjena ponašanja trgovca spada i “saopštavanje netačnih, nepotpunih, nejasnih i dvosmislenih informacija o proizvodu ili uslovima prodaje” (član 67, tačka 1), što znači da je Cineplexx prekršio zakon reklamirajući kartice za popust u vrijeme kada ih nije bilo. Kažete da će svako kad-tad dobiti karticu, a na vašem sajtu sve vrijeme stoji da se one preuzimaju odmah. To je dovođenje potrošača u zabludu. Maliciozan, kako ste opisali dio vaših klijenata, bi pozvao nadležnu inspekciju, dobronamjeran bi ukazao na propust.

Cineplexx: Kartice se dobijaju besplatno, bioskop bira filmove >>>

Naravno, složio bih se sa konstatacijom da je to što nema kartica za bioskop dobra vijest - posjetioci koji u tom periodu nisu mogli ostvariti pravo na popust su plaćali punu cijenu. “Dati trenutak”, kako ga vi nazivate, trajao je bar četiri dana.

Žao mi je što je moj članak okarakterisan kao negativan. Mislio sam (pogrešno?) da je jasno da njegova svrha nije bila polemika sa službenicima Cineplexxa, već ukazivanje na nedostatke, kako bi se oni ispravili, a samim tim poboljšala kulturna ponuda koju pominjete.

Šta god “Vijesti” pisale, ko hoće u bioskop mora kod vas. Zato me plaši to što umjesto da bar najavite da ubuduće nećete prikazivati film od desetog minuta, a naplatiti cijeli, i da nećete reklamirati uslugu u vrijeme kada ona nije dostupna, sebe opravdavate poslovnim uspjesima i raspravom o namjerama novinara. Da li to znači da ljubitelji filma, među koje spadam i ja, treba da, kada plate kartu (sa popustom ili bez), strahuju da će dio projekcije proteći u posmatranju mutnih likova na platnu, a da im to neće biti nadoknađeno?

Bonus video: