London troši pola milijarde funti za bezbjednost

Za troškove za bezbjednost tokom takmičenja 2012. godine biti izdvojena dodatna sredstva u vrijednosti od 271 milion funti, uz već planiranih 280 miliona
0 komentar(a)
Olimpijske igre, Foto: BETA/AP
Olimpijske igre, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 05.12.2011. 14:51h

Organizatori Olimpijskih igara u Londonu saopštili su danas da će za troškove za bezbjednost tokom takmičenja 2012. godine biti izdvojena dodatna sredstva u vrijednosti od 271 milion funti.

Ministar sporta Velike Britanije Hju Robertson rekao je da će ta sredstva biti iskorišćena da se unaprijedi bezbjednost na objektima na kojima će biti održana takmičenja, kao i na drugim lokacijama koje su važne za održavanje Olimpijskih igara.

Zvaničnici su prvobitno najavili da će bezbjednosne mere koštati 280 miliona funti, ali sa novim povećanjem ukupan trošak preći će pola milijade.

Ipak, nova izdvajanja biće dodijeljena iz fonda za organizaciju Olimpijskih igara, tako da budžet neće biti probijen, najavio je Robertson.

Velika Britanija izdvojila je 9,3 milijarde funti za organizaciju Olimpijskih igara, koje će se održati u Londonu od 27. jula do 12. avgusta 2012. godine.

Bonus video: