SDP sumnje pretočio u krivične prijave

Nastavak radova na zgradi u Ulici Dunje Đokić se ne nazire, opozicija odavno ukazivala na nezakonitosti i u izgradnji i u podjeli stanova
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2011. 20:05h

Nastavak radova na zgradi u Ulici Dunje Đokić, u kojoj je dio stanova, skupštinskom odlukom podijeljen licima sa niskim primanjima i osobama u stanju socijalne potrebe još se ne nazire, a činjenica da su gotovo svi podaci oko tog nezavršenog objekata nepoznati javnosti, čini se nikog iz lokalne vlasti ne zabrinjava.

U kabinetu predsjednika Opštine Darka Brajuškovića ne mogu još da daju čak ni podatke o izvođačima radova, a na njihov dolazak se čeka već više od mjesec. Naime, Brajušković tvrdi da očekuje da od predstavnika izvođača dobije podatke o tome koliko su odmakli radovi, koliko je novca do sada dato za tu zgradu i koliko je potrebno još da se završi.

Oni koji su 2009. godine dobili stanove u toj zgradi smješteni su u Domu učenika, bez struje već dva mjeseca, neki su krov nad glavom potražili kod rođaka ili kao podstanari.

Stanovi u takozvanoj Holandskoj kući umjesto licima sa niskim primanjima i „socijalnim slučajevima“ dodijeljeni su opštinskom kadru

Brajušković nije komentarisao ni činjenicu da je na sjednicama lokalnog parlamenta, zajedno sa svojim partijskim kolegama, podržavao odluke koji su se odnosile, kako na dodjelu stanova u toj, ali i promjenu namjene stanova u zgradi na „pazarištu“, koja je, takođe, odavno trebalo da bude zavšena novcem jednog holandskog fonda.

Učinjeno nezakonito?

Stanovi u takozvanoj Holandskoj kući umjesto licima sa niskim primanjima i „socijalnim slučajevima“, takođe skupštinskom odlukom, za koju su glasali odbornici vladajuće koalicije, dodijeljeni su opštinskom kadru. U dijelu kolašinske opozicije tvrde da je to učinjeno nezakonito.

I u OO Nove smatraju da je podjela stanova opštinskom kadru bila nezakonita

Odbornici SDP su prije dvije godine svoje sumnje u vezi s izgradnjom i podjelom stanova pretočili u krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine opštine Mila Šukovića i tadašnjeg gradonačelnika Milete Bulatovića. Po toj krivičnoj prijavi ljetos je započela istraga u okviru pretkrivičnog postupka u lokalnoj upravi.

Dok Brajušković čeka izvođače radova da ga obavijeste u kojoj su fazi radovi na zradi čiju je izgradnju i odluke o podjeli stanova i sam podržao kao odbornik, mnogo nestrpljivije njegov sastanak sa zakupcima čeka devet stanara Doma učenika. Među njima je najviše onih kojima su stanovi u Ulici Dunje Đokić dodijeljeni još prije tri godine opštinskom odlukom.

Sve u vezi zgrada misterija

I u OO Nove smatraju da je podjela stanova opštinskom kadru bila nezakonita, ali i da je mnogo nezakonitosti oko gradnje zgrade u Ulici Dunje Đokić.

Vlast je donijela odluku da gradi dva sprata više, na temeljima koji su bili projektovani za prizemlje, jedan sprat i potkrovlje

“Potpuno nezakonito stanovi koji su bili namijenjeni siromašnima dati su opštinskim službenicima, kako bi se učvrstila vladajuća koalicija. Zgrada u Ulici Dunje Đokić koju su gradili da bi smjestili socijalne slučajeve je posebna priča.

Nikad nijesmo uspjeli da saznamo koliko je novca potrošeno za nju, godinama su u opštinskom budžetu prikazivani troškovi za tu zgradu. Nikada nije bio raspisan tender za njenu izgradnju. Sve je misterija.

Vlast je donijela odluku da gradi dva sprata više, na temeljima koji su bili projektovani za prizemlje, jedan sprat i potkrovlje. Tako je to sada vrlo nesigurna građevina, a inače i neobezbijeđena od Svinjače, pa će voda ubrzo potkopati temelje”, kazao je predsjednik Nove Dragoljub Bulatović.

Bonus video: