Nedostajali samo nokauti

"Najbitnije u boksu je izdržati do kraja i pobijediti. Zasluženo sam pobijedio”, rekao je Sjekloća nakon meča.
102 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2011. 00:18h

Noć crnogorskih šampiona - bokserska revija u “Morači” opravdala je taj naziv, pošto je Nikola Sjekloća odbranio internacionalnu WBC titulu u supersrednjoj, a Dejan Zlatičanin uspio da se opaše pojasem iste vrijednosti u lakoj kategoriji.

Iako je u posljednje dvije runde tražio zagrljaj i predah od udaraca koje je prethodno zadavao izazivaču Peteru Mašamaiteu iz Južne Afrike, Sjekloća je zasluženo došao do 23. pobjede (116:112,114:114,115:113). Budvanin je posebno bio ubjedljiv od 7. do 10. runde, kao i u uvodnim, ali je Mašamaite ostao na nogama nakon nekoliko direktnih udaraca.

“Moj svaki protivnik je kao od čelika. Malo sam ga potcijenio, a i izdržao je udarce na početku meča . Imao sam bodovnu prednost od početka. Najbitnije u boksu je izdržati do kraja i pobijediti. Zasluženo sam pobijedio”, rekao je Sjekloća nakon meča.

Svi su u „Morači” očekivali da će Zlatičanin do titule doći na prepoznatljiv način - nokautom. No, Gudfri Nzimande iz Južne Afirke je izdržao sijaset udaraca za rubrike vjerovali ili ne. U drugoj rundi je pao od udarca, ali je odmah pokazao da nije uzdrman. Zlatičanin je vodio tokom cijelog meča i na kraju je slavio sa 119:109, dok su dvojica sudija glasala identično 119:110.

"Nije bilo lako, a nijesam ni očekivao, jer je Nzimande među 40 najboljih na svijetu. Slavio sam ubjedljivo, ali je izdržao nekoliko zaista razornih udarca, i time je pokazao da je došao maksimalno pripremljen. Ali i ja sam, evo puls mi je nakon 12 rundi kao da nijesam ni ulazio u ring. Spremao sam se za meč u Moskvi, ali sam odustao zbog ove titule koju sam tako želio. Sada mi slijedi pauza, pa onda nekoliko odbrana pojasa i, nadam se, meč za titulu prvaka svijeta", kazao je Zlatičanin nakon 14. profesionalne pobjede.

Crnogorski borci su bili odlični i u uvodnim borbama, u glavnoj je srednjak Milorad Mićko Žižić dozvolio Bugarinu Zakariju Mutafdžijevu nokdaun, ali je onda odgovorio razornim aperkatom i meč je dobio prekidom u 1. rundi, zbog čega je proglašen najboljim borcem večeri. Teškaš Goran Gogić je na poene dobio Bugarina Mehmeda Tajara, a Dragan Roganović u srednjoj je bio bolji od Srećka Janjića iz Srbije.

Galerija

Bonus video: