Disney i Pixar filmovi dostupni na YouTube servisu

Cijena iznajmljivanja će varirati između dva do četiri dolara, a filmovi će biti dostupni za gledanje od 24 do 48 sati preko internet stranice ili YouTube aplikacije na Google TV-u
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2011. 09:45h

Kompanija Dizni je potpisala ugovor sa popularnim internet servisom YouTube na kojem će se od sada moći iznajmljivati svi filmski sadržaji proizašli iz njihove produkcije. Neki filmski naslovi Pixara i DreamWorksa takođe su dio Disneyjevog ugovora s YouTubeom.

Iako YouTube trenutno nudi za gledanje samo nekoliko zanimljivih naslova, kao što su "Alisa u Zemlji Čuda", "Pirati s Kariba" i "Auta 2", njegov vlasnik Google najavio je na stotine novih koji će se na njihovoj internet stranici uskoro naći u ponudi za iznajmljivanje.

Cijena iznajmljivanja će varirati između dva do četiri dolara, a filmovi će biti dostupni za gledanje od 24 do 48 sati preko internet stranice ili YouTube aplikacije na Google TV-u. Disney se ovom odlukom priključio ostalim filmskim studijima, kao što su Sony, Universal, Warner Bros i Lionsgate, koji su već sklopili ugovor s YouTubeom.

Ukoliko se ne odlučite za iznajmljivanje, YouTube vam nudi i veliki broj zanimljivih filmskih i dokumentarnih naslova koje možete besplatno gledati na ovom linku.

Bonus video: