Dok se igrao, puška je opalila, a zrno pogodilo Šalju u vrat

Vukadinović je, navodno, spalio njegova dokumenta, a Muharem Šalja nije ni imao prijavljen boravak u Crnoj Gori, što je otežavalo njegovu identifikaciju
97 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2011. 09:17h

Radoje Vukadinović (37) iz Bandića pred višim državnim tužiocem u Podgorici ispričao je šta se sve u nedjelju popodne dogodilo u njegovoj kući u tom selu, tvrdeći da je podstanara Muharema Šalju (47) iz Peći, navodno, slučajno ubio.

Vukadinović je tužiocu ponovio ono što je pričao i policiji - tvrdio je da je ubistvo u Bandićima samo “splet nesrećnih okolnosti”.

Kako saznaju “Vijesti”, Vukadinović je naveo da je Šalja povremeno živio u njegovoj kući u Bandićima i da su bili u dobrim odnosima.

On je ispričao da se u nedjelju, navodno, samo igrao vazdušnom puškom, koja je opalila, a zrno je pogodilo Šalju u vrat, dok se nalazio u Vukadinovićevoj kući.

“Zrno iz vazdušne puške je pogodilo Šalju u dušnik, zbog čega je došlo do iskrvavljenja i smrti”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Zločin u Bandićima otkriven je tek narednog dana kasno uveče, kada se osumnjičeni napio i komšiji N. R., kod kojeg je bio na slavi, ispričao šta je uradio.

Komšija je, nakon što je ispratio Vukadinovića, kasno u ponedjeljak veče prijavio slučaj, a policija sve do utorka popodne nije znala identitet ubijenog.

Spalio i Šaljina dokumenta

Vukadinović je, navodno, spalio njegova dokumenta, a Muharem Šalja nije ni imao prijavljen boravak u Crnoj Gori, što je otežavalo njegovu identifikaciju.

Kada je otkriven zločin za Vukadinovića se odmah tvrdilo da je u proteklih petnaestak godina zbog svoje prijeke naravi često bio u zatvoru. U vrijeme dok je policija radila uviđaj unutar i oko njegove kuće u Bandićima, Vukadinovićeve komšije nijesu imale nimalo lijepih riječi za njega.

Neki su išli čak toliko daleko tvrdeći da su ga se plašili kao i da je ovo ubistvo za njih “veoma očekivano”.

Volio životinje i bio konfliktan

Osumnjičeni Radoje Vukadinović živio je nekoliko godina i u garsonjeri u zgradi koja se nalazi u Ulici Marka Miljanova 70, sa mlađom sestrom Sanjom i babom Milevom. Garsonjera od 20-ak kvadrata je nakon smrti negove babe pripala njegovoj sestri, koja ju je prije nekoliko godina prodala. Iako su komšije iz Bandića imali samo teške riječi na račun njegove naravi, komšije iz ove zgrade pamte ga po tome što je volio životinje i djecu, ali i po nekim konfliktima...

Ulaz u kojem je živio Vukadinović (Foto: Boris Pejović)

“Znao je na ulici da zapazi psa lutalicu i da ga udomi. Njegovo ponašanje u to vrijeme je bilo u nekoliko navrata malo problematično, ali ne ovako kako se sada priča o njemu. Njegova baba Mileva i majka su bile dobre i poštene žene, da je bio na njih sigurno ne bi imao problema sa zakonom ”, rekla je jedna od njegovih bivših komšinica.

"Bio je najgori za sebe"

Ova žena navela je da je Rašo, kako su ga zvali, bio poslušan ali i da je jednom pokazao svoju lošu, konfliktu stranu.

“U vrijeme dok je živio u zgradi, znao je da bude i prijateljski nastrojen, spreman na razgovor i dogovor. Ali jednom je napao momka iz našeg ulaza, koji je išao po novine. Nijesmo znali šta je bio razlog za to. Momka je vukao za kosu i šamarao ga. Koliko se sjećam, taj manji sukob je brzo bio riješen”, istakao je drugi nekadašnji komšija Vukadinovića.

Komšije su ispričale da je u vrijeme kada je živio u tom stanu Vukadinović znao da lomi stakla u kući, ali i u ulazu.

“Volio je da luta i često nije bio kod babe i sestre u stanu, a znao je i da često dovodi neke drugove”, rekao je sagovornik “Vijesti” iz ulaza 70, dodajući da je “Rašo bio najgori za sebe”.

Galerija

Bonus video: