Još se ne zna način smrti porodilje iz Rožaja

Elzin suprug Elmir Rastoder nije bio dostupan na broju koji je poznat „Vijestima“, a on se navodno ponovo oženio mjesec dana nakon njene smrti
129 pregleda 0 komentar(a)
Davud Ledinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Davud Ledinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.11.2011. 10:30h

Misteriozna smrt porodilje Elze Ledinić-Rastoder (23) iz Rožaja ni nakon dva mjeseca nije rasvijetljena, pa se još ne zna da li se ona sama otrovala ili ju je neko usmrtio.

Na osnovu obdukcionog nalaza, koji je Višem tužilaštvu u Bijelom Polju dostavio specijalista sudske medicine prof. dr Miodrag Šoć, žena je 19. septembra umrla usljed trovanja pesticidom (heksahlorbenzenom), koji je zabranjen za upotrebu, pa se samim tim ne može naći u slobodnoj prodaji.

Istraga bi trebalo da utvrdi da li je majka troje djece izvršila samoubistvo ili je, kao što sumnja njena porodica, ubijena.

„Vijestima“ je iz Višeg tužilaštva u Bijelom Polju rečeno da se sprovodi veoma opsežna i temeljna istraga tokom koje su izjave uzete od više osoba, članova Elzine familije i porodice Rastoder iz Savinbora, gdje je ona bila udata.

Po nalogu tužilaštva izvršen je pretres kuće u kojoj je življela posljednjih pet godina, iz koje su uzeti određeni predmeti, a u cilju istrage iz tužilaštva nijesu željeli da saopšte više detalja.

Elza Rastoder se carskim rezom, u sedmom mjesecu trudnoće, porodila u beranskoj bolnici 10. septembra ove godine, a načelnik te zdravstvene institucije Budo Dabetić je ranije rekao da je operacija uredno protekla, a porodilja je otpuštena šest dana kasnije.

Njeno beživotno tijelo su u beransku bolnicu tri dana kasnije, u ponedjeljak 19. septembra dovezli đever i jetrva.

Pokojnica je bila jedinica među šestoricom braće, a najstariji Davud Ledinić, koji je ponudio da proda i bubreg kako bi otkrio uzrok sestrine smrti, vjeruje da je ona ubijena i nada se da će nadležni rasvijetliti „ko je digao ruku na dvadesettrogodišnju siroticu koja je tek trebalo da živi“.

“Do nas stižu razne informacije o njenim posljednjim danima života, čak i da je izbačena iz kuće, te da je poslije operacije spavala na hladnoći pod vedrim nebom. Zbog svih majki, sestara i žena u Crnoj Gori, koje bi mogle da dožive sličnu sudbinu, molimo da se rasvijetli istina o njenoj smrti. Sigurni smo da ona nikada ne bi presudila sebi. Iako smo sirotinja do koje nikom nije stalo, zaslužujemo da dočekamo pravdu za Elzu u koju smo se kleli. Zaslužuju i njena djeca i kompletna crnogorska javnost”, rekao je Davud.

Elzin suprug Elmir Rastoder nije bio dostupan na broju koji je poznat „Vijestima“, a on se navodno ponovo oženio mjesec dana nakon njene smrti.

Bonus video: